Fudbal

ZVEZDA PRODALA STAMENIĆA ZA 5.000.000! Došao kao slobodan igrač, sad se seli u Englesku!

Autor Dušan Ninković

Još jedan transfer crveno-belih na kraju sezone u kojoj su igrali grupnu fazu Lige šampiona.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i ovog leta puni kasu velikim transferima u inostranstvo - nakon što je postalo jasno da Osman Bukari završava epizodu u srpskom fudbalu i za 7.000.000 evra se seli u američki Ostin, kofere pakuje i Marko Stamenić. Kako su u ponedeljak kasno uveče preneli beogradski mediji, centralni vezni fudbaler sa Novog Zelanda postaće novi igrač Koventrija, a tim iz Čempionšipa platiće 5.000.000 za njegove usluge, uz napomenu da Zvezda zadržava 10 odsto od naredne prodaje!

Tako će se završiti jednogodišnja epizoda Stamenića u crveno-belom dresu, koji je obukao nakon što je u Srbiju stigao kao slobodan igrač. Šest meseci pre nego što će mu isteći ugovor sa Kopenhagenom, Stamenić je već dogovorio sve detalje sa crveno-belima, a zatim se preselio u Beograd nakon što je ugovor istekao. Zvezdi je Marko Stamenić bio zanimljiv u dužem vremenskom periodu, jer je osim kvaliteta i iskustva u evropskom fudbalu imao i srpsko poreklo, preko oca koji se svojevremeno iz Novog Sada odselio na Novi Zeland i tamo zasnovao porodicu.

Stamenić je dolazak u srpski fudbal shvatio kao veliku priliku za razvoj karijere, sa Zvezdom je imao priliku da ponovo igra grupnu fazu Lige šampiona, a sada je vreme za novi korak. Sledeći izazov u karijeri centralnog veznog fudbalera biće najjača druga liga na svetu, odnosno borbe u dresu Koventrija koji je nedavno završenu sezonu okončao na devetom mestu, sa 64 boda iz 46 utakmica.

Marko je ponikao u klubovima sa Novog Zelanda, ali je još kao omladinac stigao u Evropu. Kopenhagen ga je doveo u svoj mladi tim, kasnije je bio i standardan prvotimac, a tu ulogu imao je i tokom svoje jedine sezone u Crvenoj zvezdi. Odigrao je 35 mečeva, uz postignute golove RB Lajpcigu u Ligi šampiona i kragujevačkom Radničkom u Superligi Srbije. Osvojio je dva domaća trofeja, pa boravak u Srbiji može da se opiše kao uspešan za talentovanog veznog igrača.

Inače, Marko Stamenić je još 2021. godine debitovao za seniorsku selekciju Novog Zelanda i do sada je sakupio 14 nastupa u reprezentaciji. 

(Sportal/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: