Fudbal

ŠAMAR ZA ENGLESKU PRED SRBIJU! Pobedila ih zemlja sa upola manje stanovnika od Crne Gore

Autor Milutin Vujičić

Island je na "Vembliju" pokazao selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju kako treba da igramo na Evropskom prvenstvu.

Izvor: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Devet dana pred utakmicu Srbija - Engleska u Gelzenkirhenu "hladan tuš" za navijače na Ostrvu. Engleska je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj doživela poraz od Islanda, male reprezentacije koja i ne igra na završnom turniru i koja je prvi put u istoriji uspela da pobedi "Gordi Albion".

Jedini gol na meču postigao je Torstejston u 12. minutu, a do kraja meča Engleska nije uspela da napravi dovoljno kvalitetne šanse kojima bi se spasili poraza. Zbog ovoga će se sigurno dići bura na Ostrvu, a već je atmosfera bila napeta zbog toga što je Garet Sautgejt "precrtao" Džeka Griliša, jednog od najboljih fudbalera svoje reprezentacije zbog čega su ga čak i njegovi igrači redom ispitivali o razlozima.

Za razliku od meča protiv Bosne i Hercegovine (3:0), za koji je Piksi rekao da nije naročito relevantan jer su Englezi igrali sa rezervama, čini se da je Engleska možda igrala i sa prvim timom protiv Islanda, uz nekoliko izuzetaka.

Na golu je bio Ramzdejl, odbranu su činili Voker, Stouns, Gei i Tripijer, a ispred njih su bili Meino i Rajs. Od ofanzivnih igrača na terenu, Sautgejt je imao još i Gordona, Palmera, Fodena i Kejna. U nastavku meča ušli su još Konsa, Toni, Gomez, Saka, Aleksander-Arnold i Eze, međutim niko od njih nije mogao da "probije" sjajnu odbranu Islanda, zemlje koja ima upola manje stanovnika od Crne Gore.

Podsetimo, meč Srbija - Engleska igra se 16. juna u Gelzenkirhenu od 21.00.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)