Fudbal

ZAŠTO SRBI NISU POZDRAVILI ZLATANA? Ibrahimović se javio svima, a kad je prišao tribini...

Autor Dušan Ninković

Navijači srpskog tima nisu želeli da čekaju legendarnog Zlatana Ibrahimovića, pa su otišli sa stadiona!

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku (3:0) golovima Sergeja Milinković-Savića, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića, a meč na severu Evrope bio je i oproštaj Zlatana Ibrahimovića. Iako slavni fudbaler nije zaigrao, u njegovu čast priređena je ceremonija koja je trebalo da ga isprati u penziju.

Kada su kamere u prenosu prikazale Zlatana Ibrahimovića oduševili su se svi na tribinama, a kada je slavni fudbaler prošetao krug po stadionu na kraju meča dobio je gromoglasne aplauze. Tapšali su gotovo svi, ali čini se da je izostalo poštovanje sa tribine na kojoj su bili smešteni srpski navijači!

Kako prenosi Kurir, deo tribine gde su bili navijači reprezentacije Srbije ispraznio se odmah nakon utakmice. Verovatno je razlog bio saobraćajna gužva, odnosno da se krene ka svom domu pre nego što i Šveđani to urade, ali je prazan deo tribina malo pokvario utisak na oproštaju velikog šampiona. Pogledajte situaciju sa stadiona:

Malobrojni srpski navijači koji su ostali na svojim mestima ispratili su Zlatana u penziju aplauzima, povicima i mahanjem zastavama, a Ibrahimović je čitavom stadionu odgovorio tapšanjem. Svakako, Zlatan Ibrahimović neće uzeti za zlo onima koji su nešto ranije krenuli kuće sa stadiona, posebno kada se zna da ga za Balkan vežu velika prijateljstva.

Zlatan Ibrahimović je bio veoma dobar prijatelj Siniše Mihajlovića, a u odličnim je odnosima i sa Dejanom Stankovićem, još jednim bivšim saigračem. U Milanu je tokom prethodnog perioda imao priliku da sarađuje sa Lukom Jovićem, a nakon utakmice smo ga videli u srdačnom zagrljaju i sa selektorom Draganom Stojkovićem, kapitenom Dušanom Tadićem, Dušanom Vlahovićem, Sergejem Milinković-Savićem...

I srpska delegacija je uručila poklone Zlatanu Ibrahimoviću. Predsednik FSS Dragan Džajić dodelio je plaketu slavnom Šveđaninu poreklom sa Balkana, iz mešovitog braka Bošnjaka i Hrvatice. Među poklonima se našao i beli dres Srbije, sa brojem 10 na leđima i prezimenom Ibrahimović.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: