Fudbal

OVO EVROPSKO MI JE POSLEDNJA ŠANSA, ZNAM ŠTA ME ČEKA! Englez otvorio dušu pred Srbiju - pamtite Fabija Kapela?

Autor Mladen Šolak

Engleski selektor Garet Sautgejt potpuno iskren u obraćanju javnosti

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

Selektor reprezentacije Engleske Garet Sautgejt potpuno iskreno je priznao pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj da je malo verovatno da ostane ako ne osvoji titulu sa svojim timo"Ako ne trijumfujemo, verovatno neću više biti ovde. Tako bi ovo mogla da bude moja poslednja prilika. Ako želimo da budemo veliki tim i ako želim da budem trener na vrhunskom nivou, onda je neophodno da budete pravi u velikim trenucima", kazao je Sautgejt, kome ugtovor ističe u decembru.

Sautgejt je selektor od 2016. godine i odlaska Sema Alardajsa. Predvodio je ekipu do polufinala Svetskog prvenstva u Rusiji, potom do finala Evropskog prvenstva 2021. i poraza na penale protiv Italije, a potom je "Gordi Albion" vodio i na Mundijalu u Kataru, gde je Engleska ispala u četvrtfinalu protiv Francuske.

Prvi meč na turniru njegov tim igraće u nedelju u Gelzenkirhenu protiv Srbije. "Verujem da će polovina selektora posle turnira otići - takav je međunarodni fudbal. Ovde sam skoro osam godina i znam da ne možete da stojite ispred publike i tražiti da urade još samo malo za vas, jer će u nekom trenutku izgubiti poverenje u vašu poruku", kazao je on.

Zašto nije potpisao novi ugovor pred Evropsko prvenstvo? "Razlog je to da bi bilo još više kritika, koje bi stvorile dodatni pritisak na tim. Engleska je to jednom uradila sa Fabijom Kapelom i nastala je velika drama pred turnir. Zato je bolje da pogledate kako stoje stvari posle turnira", dodao je Sautgejt.

Posle meča protiv Srbije, Engleska će četiri dana kasnije igrati protiv Danske u Frankfurtu 20. juna, a 25. juna igraće protiv Slovenije u Kelnu. Dve ekipe iz grupe imaće siguran prolaz u nokaut fazu, a trećeplasirati će otići ako bude među četiri najuspešnije trećeplasirane.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: