Fudbal

OBEZBEĐENJE UTRČALO NA TEREN, VLAHOVIĆ ODMAH REAGOVAO! Uplašeni dečak mu ovaj gest nikad neće zaboraviti

Autori Mladen Šolak Milutin Vujičić

Dušan Vlahović je postupio zaštitnički i dobio aplauze za ljudskost. Od izveštača MONDA sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, Milutina Vujičića.

Izvor: Milutin Vujičić/MONDO

Dok je reprezentacija Srbije prvi put trenirala u Augzburgu na "Rosenaustadionu", jedan navijač utrčao je na teren i poželeo fotografiju sa Dušanom Vlahovićem. Nakon fotografisanja, pripadnik obezbeđenja zadužen za sigurnost delegacije Srbije u Nemačkoj prišao je mladiću da ga izvede sa terena na tribine, a Vlahović ga je zaštitio i ispratio ga sa terena.

Vidno uplašeni mladić grlio je Vlahovića, koji je između dvojice pripadnika obezbeđenja išao sa njim do aut-linije, da bi bio siguran da dečak neće biti kažnjen, a potom se u to uverio i pogledom.

Iako je ekipa potpuno fokusirano radila na terenu i pratila smernice Dragana Stojkovića Piksija, Vlahović je reagovao instinktivno i zaštitnički, prekinuvši na nekoliko trenutaka svoj rad da bi dečak ostvario želju i zapamtio ovaj dan. I sigurno će zapamtiti.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, ovo je tek prvi u nizu treninga, u kojima će "Orlovi" vršiti pripremu za start Evropskog prvenstva i meč protiv Engleske u nedelju.

(MONDO - Milutin Vujičić)