LUKA MODRIĆ JE UZEO SVE, SAMO MU OVO FALI! Grupa B: Nisu ono što su bili, ali sanjaju zlato u Nemačkoj!

Predstavljamo vam grupe na Evropskom prvenstvu, a evo kako to izgleda u grupi B gde su Španija, Hrvatska, Italija i Albanija.

TOLGA BOZOGLU/EPA

Počelo je Evropsko prvenstvo spektakularnim otvaranjem i duelom Nemačke i Škotske na Alijanc Areni, a nakon što se u subotu mečom Mađarske i Švajcarske kompletira prvo kolo grupe A videćemo i mečeve grupe B! Tu su se našle tri prave fudbalske sile u ovom momentu - Španija, Hrvatska i Italija, kao i Albanija kojoj malo ko čak i u Albaniji daje šanse da prođe grupu.

Svaki meč ove grupe će se igrati na drugom stadionu i u drugom gradu pa će tako prvo kolo biti odigrano u Berlinu i Dortmundu, drugo u Hamburgu i Gelzenkirhenu, a treće u Dizeldorfu i Lajpcigu. Svakako da se ovde očekuje velika borba i u mečevima sa Albanijom svi će pokušati da budu što bolji i naprave zalihu ukoliko slučajnoi budu treći. Gubitnik prvog meča grupe između Španije i Hrvatske sigurno će biti pod velikim pritiskom, a sve osim pobede na startu Italiju će dovesti na rub propasti.

ŠPANIJA - NEMA ĆAVIJA I INIJESTE, ALI IMA KVALITETA

Profimedia/IMAGO 

Nije ovo tim koji je bio najbolji na svetu sa Ćavijem, Inijestom, Ramosom, Fabregasom, Kasiljasom, Viljom, Toresom... Ali ima ovde kvaliteta! Selektor je pozvao neke veterane poput Naća, Navasa, Hoselua, Karvahala i Morate, ali je tu 16-godišni Lami Jamal, kao i Fermin Lopez, PEdri, Niko Vilijams, Aleks Baena... Možda baš to što su u drugom planu pomogne "Furiji", videćemo. Najveća zvezda je verovatno defanzivni vezista Rodri, a od Pedrija i Olma zavisi kreativnost.

HRVATSKA - POSLEDNJI PLES LUKE MODRIĆA

Profimedia/David Klein / Sportimage 

Godinama ovaj tim ulazi u same završnice prvenstava, ali sada je posao paklen jer je grupa najteža moguća. Luka Modrić je došao da otpleše poslednji ples, baš kao i Toni Kros u Nemačkoj i hoće to zlato koje mu nedostaje! Tu je i roviti Ivan Perišić koji jedva da je igrao u Hajduku, a zvezde su Joško Gvardiol, najskuplji štoper u istoriji fudbala, kao i njegov saigrač iz Mančester sitija Mateo Kovačić. Boljka su napadači - Bruno Petković i Ante Budimir jesu odlični igrači, ali nisu Mario Mandžukić.

ITALIJA - KO SU OVI LJUDI?

CLAUDIO GIOVANNINI/ANSA/EPA 

Prošlo je vreme kada se napamet znalo ne 11, već svih 26 igrača Italije, pa i još poneki ko nije ušao na spisak. Nema Totija, Del Pjera, Neste, Maldinija, sada su glavne zvezde Điđi Donaruma i Nikolo Barela. Ima tu mnogo igrača za koje ne znaju oni koji ne prate baš aktivno Seriju A poput Bonđorna, Gatija, Belanove, Manćinij, Kambijasa i Folorunša, tako da je Italija, makako to zvučalo, autsajder u ovoj grupi. Ipak, znamo da tada Italijani najbolje igraju!

ALBANIJA - ČEKAJU ČUDO!

Profimedia 

Niko im ne daje ni promil šanse da prođu, ali možda baš zato budu opušteni pa iznenade nekoga. Ima tu igrača iz Liga petica, uglavnom iz Serije A, a golman Etrit Beriša, kapiten Berat Đimsiti i špic Armando Broha su prve zvezde. Svaki bod će im biti premija.

RASPORED

  • subota, 15. jun, 18:00 Španija - Hrvatska
  • subota, 15. jun 21:00 Italija Albanija
  • 19. jun, 15:00 Hrvatska - Albanija
  • 20. jun, 21:00 Španija - Italija
  • 24. jun 21:00 Albanija - Španija
  • 24. jun 21:00 Hrvatska Italija

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Luka Modrić i Alesandro Del Pjero  Instagram/alessandrodelpiero