SVAĐAO SE SA BARAKOM, PLAKAO NA MEČU LIGE ŠAMPIONA, SAD SUDI SRBIJI! Evo ko će deliti pravdu orlovima protiv Engleske

Srbiji će suditi sudija koji je delio pravdu u meču Crvene zvezde u Ligi šampiona.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Počinje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a nakon što svoje mečeve u petak i subotu odigraju timovi iz grupa A i B dolazi vreme i za Srbiju! Naša selekcija će od 21 čas u nedelju igrati sa Engleskom, a sada je UEFA odlučila ko će deliti pravdu na tom meču. Prvi sudija biće Italijan Danijele Orsato, jedan od najboljih evropskih sudija svoje generacije koga smo ove sezone gledali u Beogradu.

Tada je sudio meč grupne faze Lige šampiona između Crvene zvezde i Lajpciga, koji je na rkaju pripao Nemcima rezutlatom 2:1. Nije se svideo njegov kriterijum tadašnjem treneru crveno-belih Baraku Baharu koji je ulazio u verbalne rasprave sa njim. Dao je devet žutih kartona na tom meču, od toga šest Crvenoj zvezdi. "Požuteli" su Kraso, Ivanić, Kanga, Lučić, rezervista Olajinka i reprezentativac Srbije na Euru Srđan Mijailović. 

Sada će osim Orsata tu biti njegov prvi pomoćnik Ćiro Karbone, a drugi je Alesandro Đalatini. Sudijska trojka će biti italijanska, u VAR sobi biće Masimilijano Irati i Paolo Valeri, ali će im asistirati i Rumun Katalin Popa. Slovak Ivan Kružliak je četvrti sudija, a Bugarka Iveta Bankova će biti delegat.

PLAKAO NA MEČU LIGE ŠAMPIONA 

Screenshot 

Orsato inače završava karijeru na ovom Euru, a nedavno je zaplakao na meču Lige šampiona koji je sudio. On je bio prvi arbitar utakmice Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund u kome su "milioneri" obezbedili plasman u finale elitnog evrospkog takmičenja, a kada je odsvirao kraj - rasplakao se. To mu je bio poslednji klupski meč u karijeri i kada se završio usledili su zagrljaji sa njegovim timom, ali i neizbežne suze. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Piksi šutira slobodnjake  MONDO/Milutin Vujičić