Fudbal

TRAGEDIJA POTRESLA REGION! Preminuo crnogorski golman (26), pre 10 dana branio za reprezentaciju!

Autor Nemanja Stanojčić

Užasne vesti stigle su iz Crne Gore...

Izvor: Richard Lee / Shutterstock Editorial / Profimedia

Užasne vesti stižu iz Crne Gore, mladi fudbalski reprezentativac Matija Šarkić preminuo je u Budvi! Kako prenose podgoričke "Vijesti" njemu je pozliloo u apartmanu u kom je boravio i posle toga je preminuo. Čekaju se dodatne informacije.

On je imao samo 26 godina, trebalo je 23. jula da napuni 27... Pre samo 10 dana briljirao je na golu u prijateljskoj utakmici protiv Belgije u Briselu, pa je onda propustio meč sa Gruzijom u Podgorici. Bio je na golu 5. juna i posle te utakmice dobio je hvalospeve mnogih. Španska "Marka" je navela da je Belgija naišla za "zvezdanog Šarkića"...

Matija je rođen u Engleskoj i u mlađim kategorijama igrao je za Anderleht i Aston Vilu gde je i započeo fudbalsku karijeru. Nije uspeo da se nametne u klubu iz Birmingema pa je išao na pozajmice u Vigan, Stratford, Livingsston i onda je potpisao za Vulverhempton. Ni tamo nije dobio minutažu, pa je bio na pozajmicama u Šruzberiju, Birmingemu i Stoku, a onda je 3. avgusta prošle godine potpisao za Milvol za koji je odigrao 31 meč.

Prošao je mlađe selekcije Crne Gore, dok je za seniorski tim debitovao 19. novembra 2019. godine u pobedi protiv Belorusije u prijateljskom meču. Prvi takmičarski meč za nacionalni tim imao je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u porazu od Holandije.

(Vijesti/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: