Fudbal

SRBI ĆE NA STADION MOĆI DA UNESU SAMO JEDNO! Albance puštali u uniformi, a ovo je pravilo za naše navijače

Autor Nemanja Stanojčić

FSS se oglasio uoči meča sa Engleskom i upozorio navijače Srbije da budu pažljivi.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Reprezentacija Srbije počinje svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu u nedelju uveče. Igraće protiv Engleske (21 čas), a nekoliko sati pred taj meč oglasio se FSS. Na zvaničnom profilu na društvenim mrežama upozorio je navijače da budu pažljivi prilikom unošenja različitih obeležja na utakmicu.

Neke stvari biće zabranjene. "Obaveštavamo sve naše navijače da će na meču u Gelzenkirhenu isključivo da bude dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i FSS. Drugi baneri, zastave ili transparenti neće moći da se unesu na stadion", stoji u kratkom saopštenju.

I u petak je stiglo saopštenje u kom je naglašeno da neće da bude dozvoljeno unošenje alkohola i da je potrebno izbeći nošenje krupnih predmeta na stadion. Alkohol može da se kupi na štandovima, ali ne sme da se pije na tribinama. Takođe, nije dozvoljeno pušenje na stadionima, ni elektronske cigarete ni drugi duvanski proizvodi koji ne gore nisu dozvoljeni.

Ovo su upozorenja i pravila koja su organizatori uspostavili i koja će se primenjivati na naše navijače. Interesantno je da se to nije primenjivalo na albanske navijače koji su ušli na stadion sa uniformama OVK...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: