Uživo

HOLANDIJA IMA ZLATNOG DŽOKERA NA KLUPI: Junajtedovom promašaju dovoljna dva minuta za Poljake!

Na početku takmičenja u grupi D Holandija pobedila Poljsku.

Izvor: EPA/Leszek Szymanski/PAP
16:53

KRAJ MEČA - 1:2!

Teže nego što je trebalo da bude, Holandija je osvojila sva tri boda protiv Poljske, koju je nadigrala u svim segmentima igre. 

16:47

89. minut - Šansa Poljaka!

Mogli su do izjednačenja! Uspeo je Pjotrovski da probije odbranu Holandije, Sviderski je probao udarcem, ali je nakon odbrane golmana Pjotrovski još jednom ugrozio gol. Ništa, samo spoljni deo mreže.

16:41

83. minut - GOL, Veghorst!

Fantastična rezerva reprezentacije Holandije - samo nekoliko desetina sekundi bilo je potrebno Vutu Verghorstu da zatrese mrežu Poljaka. Fantastično je osetio gde će stići lopta, našao se na pravom mestu i sa nekoliko metara savladao Šćenšnog.

16:38

81. minut - Blizu smo remija!

Da li ćemo po prvi put na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu videti nerešen ishod? Bilo bi to veliko iznenađenje, posebno nakon niza dobrih prilika koje je Holandija propustila!

16:22

65. minut - Damfris!

Probao je desni bek Holandije nakon što je rezervista Malen napravio niz dobrih poteza, ali udarac defanzivca koji obožava da preti protivničkom golu otišao je preširoko.

Izvor: Robert Ghement/EPA

16:17

59. minut - Inicijativa Poljaka!

Ovo nismo često gledali u prvom delu meča. Poljska je preuzela terensku incijativu, ima loptu u svojim nogama i preti Holanđanima.

16:01

46. minut - Nastavljamo!

Počeo je drugi deo meča, a selektor Poljske poslao je na teren Jakuba Modera umesto Šimanskog.

15:47

45+1. minut - Depaj!

Previše su šansi dopustili fudbaleri Poljske, ali Holandija do poluvremena nije stigla do prednosti. Memfis Depaj je propustio još jednu veliku priliku, a ovog puta njegov udarac otišao je pored gola.

15:42

42. minut - Gakpo!

Velika šansa za Holandiju u samom finišu prvog dela meča. Gakpo se našao na pravom mestu, ali sa ivice peterca poslao je loptu preko gola Poljske.

Izvor: Robert Ghement/EPA

15:30

29. minut - GOL, Gakpo!

Isplatila se inicijativa Holandije, ali je Kodi Gakpo uz mnogo sreće postigao pogodak za izjednačenje. Trojica fudbalera utrčala su u blok, ali je jedan od njih dodirnuo loptu tako da prevari svog golmana - 1:1 je nakon malo manje od pola sata igre.

15:22

22. minut - Depaj!

Kakva prilika za Holandiju! Simon je ostavio loptu na ivici kaznenog prostora, a Depaj iz prve šutirao. Pozicija je bila izgledna, ali je lopta nakon udarca otišla preko gola.

15:17

16. minut - GOL, Buksa!

Vodi Poljska! Izdržali su prve napade na meču Holanđana, a zatim iz prvog korneran na meču stigli do prednosti. Loše su se pozicionirali defanzivci, a Bukša je glavom sa ivice peterca fantastično "trznuo"

Izvor: CLEMENS BILAN/EPA

15:16

16. minut - Prvi karton!

Bočni fudbaler Holandije Ferman dobio je javnu opomenu zbog prekršaja napravljenog daleko od gola.

15:10

10. minut - Opasna je Holandija!

Od prvog minuta su momci u narandžastim dresovima krenuli ka golu Poljske, preuzeli su potpunu kontrolu nad utakmicom i već stvorili dve šanse. Videćemo da li Poljska može da odgovori nekako.

15:00

1. minut - Počinjemo!

Pratimo prvu utakmicu D grupe, između Poljske i Holandije.

14:40

A ostatak dana...

Kada završe Poljaci i Holanđani, gledaćemo utakmice koje nas najviše zanimaju. Prvo od 18:00 igraju Slovenija i Danska, a zatim su u udarnom terminu na terenu Srbija i Engleska. Taj meč trebalo bi da bude nazanimljiviji u današnjem delu programa, a mi ćemo ga svakako gledati sa najviše pažnje.

14:20

Međusobni okršaji!

Fudbaleri Poljske i Holandije ne tako davno igrali su takmičarske mečeve - u jesen 2022. godine prvo su u Holandiji remizirali (2:2), a zatim su Holanđani na gostujućem terenu savladali Poljake (2:0) u okviru Lige nacija.

Isti timovi su u Ligi nacija igrali i u jesen 2020. godine, a tada je Holandija upisala dve pobede protiv Poljske.

14:05

SASTAVI!

Poljska: Ščensni - Frankovski, Salamon, Bednarek, Kivijor - Urbanski, Zjelinski, Ronačuk, Zalevski - Šimanski, Buksa

Holandija: Verbrugen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Shauten, Rejnders, Ferman - Simons, Depaj, Gakpo

13:55

Mondo je na licu mesta!

Najviše nas zanimaju dešavanja u Gelzenkirhenu, a tamo je naš kolena Milutin Vujičić. Pročitajte njegovo javljanje iz Nemačke!

13:45

Dobar dan!

Odigrani su mečevi prvog kola u grupama A i B - vreme je da počne i grupa D. Na C ćemo sačekati, njeni mečevi nas najviše zanimaju i igraju se kasnije u toku dana, ali će nam uvertiru napraviti Poljska i Holandija.

Ukratko

  • Poljska - Holandija 1:2
  • Početak grupe C
učitaj još +