Srbija će da pobedi Englesku, a Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović biće strelci na Evropskom prvenstvu! Tako su većinom rekli srpski navijači okupljeni u fan zoni u Gelzenkirhenu. Tamo je i izveštač MONDA koji je razgovarao sa njima i svi su puni optimizma.

Neki od njih došli su iz raznih delova Srbije poput Smedereva, Kragujevca i Novog Sada, neki su došli iz Banjaluke, imao tu i onih koji žive u Nemačkoj i koji su došli da pruže podršku "orlovima". Svi zajedno, sa jednim ciljem - da Srbija pobedi.

"Biće 3:0 za Srbiju, Mitar je sigurno strelac, biće i Vlahović i Kostić. Došli smo iz Kragujevca samo za ovu utakmicu", objašnjava grupa momaka.

Kurir/Nemanja Nikolić Navijači Srbije

Dok se sa razglasa ore srpske pesme, par iz Smedereva koji je došao kolima u Nemačku prognozira trijumf. "Pobeda Srbije, gol daje Mitrović, Smederevac. Pozdrav za Smederevo i Srbiju. Ne plašimo se, ne bismo došli ovde, možda se oni plaše nas", poručuju nam.

Veliku pažnju privukao je momak koji je nosio stari dres Siniše Mihajlovića baš sa poslednjeg Evropskog prvenstva. "Iz Novog Sada je došlo nas nekoliko. Ovaj dres je sa poslednjeg EP. Sećanje na dedu, to je poslednji meč koji smo zajedno gledali. Siniša mi je bio omiljeni igrač", kaže momak.

Podigao je i kragnicu. "Jeste. Pitao sam ovoga što pravi dresove da li može veća, da zbog Siniše treba da bude veća. Ne očekujem ništa, svašta može da se desi. Nadam se da će nam doneti sreću."

Navijač Srbije u dresu Mihajlovića MONDO/Milutin Vujičić

Čulo se "Veseli se srpski rode", "Vidovdan", svi su zajedno pevali, vijorile su se sprske zastave...

Među optimističnim navijačima bila je i jedna devojka. "Iz Beograda sam, brat mi živi u Nemačkoj, svi smo došli da podržimo Srbiju. Uspeli smo da kupimo kartu za Englesku. Očekujem pobedu. I Mitrović i Vlahović daju gol", zaključila je ona.

Smederevci navijači Srbije MONDO/Milutin Vujičić

Pogledajte i kako izgleda fan zona:

Fan zona Srbije u Gelzenkirhenu MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - Milutin Vujičić)

BONUS VIDEO:

Srpkinja je mene majka rodila MONDO/Milutin Vujičić