SRBIJA MOŽE KAO GRČKA 2004! Sreli smo napadača koga smo voleli kao da je naš - ovo nam je poručio pred Englesku!

Čekajući prvi meč Srbije u Nemačkoj, naleteli smo na napadača koji je uradio ono za čim žude generacije navijača u našoj zemlji. Od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva, Milutina Vujičića.

Milutin Vujičić/MONDO

Legendarni napadač Angelos Karisteas (44 godine), jedan od heroja grčkog trijumfa na Evropskom prvenstvu 2004. godine, razgovarao je sa izveštačima beogradskih medija u Nemačkoj, uoči meča Srbija - Engleska. "Pre svega, srećan sam jer vidim Srbiju prvi put na Evropskom prvenstvu pod svojim imenom. Uvek se kvalifikujete za Svetsko prvenstvo. Biće teško za vas, svi očekuju da Englezi budu favoriti za titulu. Do sada nisam video iznenađenja, možda bude, nadam se da će Srbija prva napraviti iznenađenje. Ipak, iskreno rečeno, Engleska je favorit".

Karisteasa smo pitali direktno - da li će navijati za Piksijeve "Orlove"? "Da, navijaću za Srbiju, siguran sam da ima sjajne igrače, posebno u napadu, Aleksandar Mitrović je jedan od najboljih napadača na svetu. Očekujem da se Srbija dobro i organizovano brani, a da Englezi napadnu od starta".

Da li Srbija može da ponovi ono što je Grčka uradila 2004. pod vođstvom slavnog Nemca Ota Rehagela? "Da, očekivao sam da vidim neko iznenađenje, a vi možda prvi iznenadite. Potrebna su nam iznenađenja, a do sada samo vidimo veliki broj golova i pobede favorita".

Karisteas dobro poznaje srpski tim, a najbolje tandem igrača koji nastupaju u njegovoj zemlji - Andriju Živkovića iz PAOK-a i Mijata Gaćinovića iz Panatinaikosa. "Živković i Gaćinović? Obojica su sjajni igrači. Živković je osvojio titulu u Grčkoj, Gaćinović je veoma brz napadački igrač. Imam dobar osećaj u ovom trenutku, možda to pomogne Srbiji na ovom Evropskom prvenstvu".

Poslušajte i pogledajte razgovor sa Karisteasom o srpskoj reprezentaciji:

This browser does not support the video element.

Haristeas misli da Srbija može kao Grčka 2004  MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - Milutin Vujičić)