ODREĐEN SUDIJA MEČA SRBIJE: Pamtimo ga sa "Marakane", a znaju ga i Slovenci!

Ištvan Kovač će suditi meč Srbija - Slovenija.

EPA-EFE/PETER POWELL

Određene su sudije za meč Srbije i Slovenije u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Prvi sudija meča biće dugogodišnji UEFA arbitar i jedan od poznatijih sudija trenutno Ištvan Kovač iz Rumunije. Njegovi pomoćnici biće sunarodnici Vasile Marinesku i Ovidiju Artene, a četvrti arbitar je Espen Eskas iz Norveške. U VAR sobi biće Pol van Bekel iz Holandije. 

Srbija i Slovenija će igrati svoj meč na Euru u četvrtak 20. juna od 15 časova, a na toj utakmici oba tima će želeti pobedom da se približe nokaut fazi. Slovencima je Kovač sudio 2021. godine u septembru kada je sa Slovačkom bilo 1:1. U Srbiji Kovača najviše pamte po meču Crvene zvezde i Rendžersa u Beogradu kada je crveno-beli tim u nokaut fazi Lige Evrope pobedio sa 2:1. 

Srbija posle prvog kola nema bodove pošto je naša ekipa poražena od Engleske sa 1:0 pogotkom Džuda Belingema glavom u prvom poluvremenu. Što se tiče Slovenije oni imaju bod pošto su remizirali sa Danskom na startu 1:1 i tako obezbedili da dele sa nordijcima prvo mesto u grupi.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Dušan Vlahović trenira sa fudbalerima   MONDO/Dušan Ninković