Fudbal

ZVEZDA DOBIJA 5,5 MILIONA, ALI MARKO NE IDE U ENGLESKU! Terzić najavio veliki posao, a već je sve gotovo!

Autor Dušan Ninković

Vezni fudbaler Crvene zvezde pravi unosan transfer i za sebe i za klub, ali će Premijer liga morati da sačeka.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će nakon samo jedne godine saradnje prodati veznog fudbalera Marka Stamenića (22). Seniorski reprezentativac Novog Zelanda stigao je kao slobodan igrač prethodnog leta, nakon što mu je istekao ugovor sa Kopenhagenom, a sada ponovo pakuje kofere - iako je delovalo da odlazi u Englesku, to neće biti slučaj.

Prethodnih dana delovalo je da su se sve dogovorili Crvena zvezda i Koventri, koji bi za pet miliona evra dobio talentovanog fudbalera i veliko pojačanje za Čempionšip. Međutim, Stamenić nije želeo u drugi rang engleskog fudbala, pa se tražilo rešenje koje bi bilo i po ukusu mladog fudbalera. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je u ponedeljak na okupljanju pred novu sezonu da je Stamenić izrazio želju za transferom u Premijer ligu, što će mu crveno-beli ispuniti transferom u Notingem Forest, iako na početku neće igrati za taj tim!

Nekadašnji šampion Engleske i Evrope ima istog vlasnika kao i Olimpijakos, pa će Evangelos Marinakis kupiti Stamenića u jednom, a razigravati u drugom klubu. Kako se može saznati iz grčkih medija, Marko Stamenić će potpisati ugovor sa Notingenm Forestom, zbog čega će Crvena zvezda zaraditi 5.500.000 evra, a zatim zaigrati za Olimpijakos kako bi napravio još jedan iskorak pre selidbe u Premijer ligu.

Stamenić je rođen u februaru 2002. godine, a nakon što je fudbalom počeo da se bavi na Novom Zelandu primetili su ga skauti Kopenhagena. Na severu Evrope dobio je prvu ozbiljniju priliku da se dokaže, a iskusio je i igranje u grupnoj fazi Lige šampiona. Isto mu se desilo i u Beogradu, a u međuvremenu je sakupio i 14 nastupa za reprezentaciju Novog Zelanda.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: