Fudbal

MODRIĆU IZVINI, ALI OVO MORAM DA KAŽEM! Bivši golman Crvene zvezde kritikovao Luku: Jednostavno je!

Autor Nemanja Stanojčić

Tomislav Ivković oglasio se posle remija između Hrvatske i Albanije, a posebno je pričao o Luki Modriću.

Izvor: Printscreen/YouTube/UEFA TV

Hrvatska je osvojila samo bod protiv Albanije na Evropskom prvenstvu, očekivali su svi, na čelu sa Zlatkom Dalićem, da će da dođu do pobede, to se nije dogodilo. Šokantan pogodak u 95. minutu znači i da bi mogla i da ispadne u grupnoj fazi takmičenja. Veliko razočarenje pred poslednje kolo grupne faze takmičenja.

Da bi ostala u igri za prolaz mora da pobedi Italiju u poslednjem kolu. O tome šta su bili problemi i šta nije funkcionisalo pričao je Tomislav Ivković, bivši golman i nekadšanji reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Crvene zvezde, sa kojom je osvojio i šampionat Jugoslavije 1984. godine.

"Rezultat je realan, Albanija je imala zicer za 2:0. Sa dve izmene na kraj uništa nije dobijeno. Kad je došlo do preokreta i 2:1 nismo iskoristili mentalitet Albanaca da ih dobijemo iz kontre. Dugo sam u fudbalu i pre prvenstva mi je bilo jasno, a jasno je to bilo i selektoru Daliću. Stao je iza igrača koji nisu u formi. Nije to kritika, već činjenično stanje. Juranović ne igra u Uniornu, Šutalo je od dolaska u Ajaks od šmekera postao igrač koji to više nije"; počeo je Ivković, koji radi kao stručni konsultant za HRT.

Potom se obratio kapitenu i najboljem igraču tima Luki Modriću. "Još nije gotovo i treba to reći pre Italije. Oni Dalića doživljavaju kao oca koji ih je zadužio. Napravio je čudesne stvari u karijeri i te momke je zadužio do kraja života. Modriću se izvinjavam, ali moram da kažem ono što vidim. Luka jednostavno više nije igrač kakav je bio."

Na kraju je spomenuo još dvojicu. "Perišić je jedan od najvećih profesionalaca, nekako je izgurao meč do kraja. Brozović više nije na tom nivou. Čekamo da se nešto dogodi, ništa se ne dogaća i kao kritičar mogu to da kažem. Iskreno treba reći", zaključio je Ivković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: