Fudbal

NOVINAR POKUŠAO DA ISPROVOCIRA PIKSIJA: Ovako je selektor Srbije odgovorio u Minhenu!

Autor Dušan Ninković

Selektor reprezentacije srbije Dragan Stojković Piksi nije želeo da dogovara na pitanje provokatora.

Izvor: MN Press

Nakon remija reprezentacija Srbije i Slovenije, selektor Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju na stadionu u Minhenu, a jedan od prisutnih novinara pokušao je da ga isprovocira. Među prvim pitanjima na konferenciji za medije Piksi je upitan da prokomentariše najave iz Fudbalskog saveza Srbije da će se nacionalni tim povući sa Evropskog prvenstva ukoliko Hrvatska i Albanija ne budu kažnjeni zbog navijača.

Selektor Srbije nije želeo da odgovori na to pitanje, već je tražio da se više priča o upravo završenom meču, u kojem je Srbija sačuvala velike šanse da se domogne nokaut faze takmičenja u Nemačkoj.

"Hvala vam, ali pitajte me nešto o utakmici, nešto o čemu sam zadužen da govorim. Iskreno? Ništa o tome nisam pročitao, ni kakva je bila izjava, ni kakvi su komentari, ne znam ništa o tome", rekao je selektor Stojković i okrenuo se narednim pitanjima na konferenciji.

Podsećamo, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović najavio je da bi Srbija mogli da napusti turnir. "Ovo što se desilo danas je skandalozno i FSS ce zahtevati od UEFA da preduzme najoštrije akcije i po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Jer ovo je zaista skandalozno i ne želimo da se ovo ikad više pojavi", rekao je on za RTS dan pred meč Srbije i Slovenije.

FSS i Šurbatović ovako su reagovali zbog dešavanja na meču Hrvatska - Albanija. Tada je čitav stadion skandirao "Ubij Srbina", a na tribinama su mogle da se vide zastave "UČK", "Kosovo je Albanija" i slične.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: