Fudbal

KASNO JE SADA, SRBIJA IMA PROBLEM! Rade Bogdanović ne veruje u reprezentaciju: Oni hoće na TV, godinama je isto!

Autor Mladen Šolak

Stručni komentator Radio-televizija Srbije izuzetno oštar posle remija protiv Slovenije.

Izvor: RTS/screenshot

Stručni komentator Radio-televizije Srbije Rade Bogdanović oštro je kritikovao Sergeja Milinković-Savića posle utakmice protiv Slovenije i remija koji je sačuvao šanse "Orlova" da ostanu na Evropskom prvenstvu i posle grupne faze.

Međutim, prema njegovom mišljenju, svi alarmi su odavno uključeni, a ne samo sada, pred meč protiv Danske (utorak, 21). "Da vam kažem nešto, gledajući ovih 45 minuta, jako je to loše sa strane Srbije. Da se ne zavaravamo... Ovaj poslednji gol pao je hvala Bogu iz prekida. Sve opasno što je došlo, došlo je iz prekida, samo po sebi je opasno čim dolazi u peterac, ali na momente smo jako loše izgledali. Imali smo sreću da damo gol i ako budemo igrali ovako sa Dancima, crno nam se piše"

Iako je Srbija imala veliki broj ofanzivnih igrača, Bogdanović smatra da to nije imalo uticaj na igru. "Ovo je jedna jako ofanzivna ekipa, napravila je iz jedne tečne akcije neku šansu, znači da tu nema nikakve ofanzive".

Pohvalio je selektora Slovenije Matjaža Keka. "Ovaj trener nije imao sreću, ali to je doktorski rad fudbalskog trenera kako želi da mu ekipa igra kada zna da izabere, kad zna tehniku, kako da igra. Hvala Bogu, na našu sreću nije imao sreće, ali mi moramo mnogo bolje"

"Bili smo nagrađeni za gol jer su Slovenci odlučili da se totalno vrate u poslednjih 15 minuta,. Mi smo ih jednim delom pritisli, ali i on je odlučio jer je izvukao Šeška i ostao je sa Šporarom. Stisli smo ih izmenama, jer ne znam nijednu reprezentaciju koja je igrala na utakmici sa sedam-osam ofanzivnih igrača odjednom. Realno, morao si da ih stisneš i da staviš loptu pod kontrolu"

Šta da uradimo za sledeću utakmicu? "Kasno je za bilo kakvo pametovanje, utakmica će biti za četiri dana, a mi za tri godine nismo napravili tim koji će na tri utakmice da igra u istom sastavu. Jesmo ga napravili? Nismo. Sada ko god da ti dođe, čeka te isto, jer imaš problem - nemaš kvalitet. Mi nemamo kvalitet da iznesemo brzo loptu iz faze odbrane u fazu napada. Mi je vučem 'klaj-klaj'. Rekli smo da su Slovenci dobro organizovana ekipam a izašli su u prvih 20 minuta na presing, dve lopte uzeli, pogodili stativu, imali par šansi... Zamislite kad dođu one ale, što se bojiš kad ih pogledaš"

"Patimo se i krvarimo tri godine, ne možemo da iznesemo loptu, nemamo krilne igrače. Govorimo da možemo da igramo sa dva napadača, a sve vreme govorim da ne možemo. Dvojicu neradnika u odbrani ne možeš da trpiš. Jednog da, a dvojicu ne. To se i danas videlo. To nisu igrači koje možeš da nateraš da igraju odbranu. Gledaćemo snimak zajedno, da ne nabrajam situacije i minute, hoću da kažem da jako puno igrača koji su danas igrali, a ofanzivni su, traže 'zonu komfora', tamo gde mogu da se okrenu, pa stanu, da odigraju da budu u TV kadru. Moraju da shvate da kada hoćeš pobedu, moraš da ideš u zonu gde treba da igraš, pa da kroz dribling, akciju, odigraš... Tako je Tadić namestio šansu Mitroviću, ali samo jednom", rekao je Rade Bogdanović.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: