Fudbal

ZVEZDA OBELEŽILA TERZIĆEVIH 10 GODINA! Došao kad nije bilo struje, pa osvojio 12 trofeja!

Autor Dušan Ninković

Generalni direktor Crvene zvezde punu deceniju na funkciji u Zvezdi.

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je 10 godina od kako je na jednoj od čelnih pozicija aktuelni generalni direktor Zvezdan Terzić. Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, funkcioner tima sa Karaburme i predsednik Fudbalskog savezaušao je u klub u veoma delikatnom trenutku - jednom od najtežih u klupskoj istoriji.

Deset godina kasnije crveno-beli su aktuelni šampioni Srbije i redovan učesnik evropskih takmičenja, a u prethodnom periodu napravljeno je nekoliko višemilionskih transfera koji su uticali na finansijsku stabilizaciju Crvene zvezde - napravljen je ogroman pomak jer davne 2014. godine na stadionu nije bilo struje, pa je novi trener Nenad Lalatović predstavljen na tribini, pod dnevnim svetlom. Pogledajte kako su crveno-beli obeležili ovaj jubilej:

Zvezdan Terzić - 10 godina u Zvezdi
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Crvena zvezda je tokom prethodnih deset godina osvojila osam šampionskih titula, kao i četiri trofeja u Kupu Srbije, odnosno čak četiri duple krune u nizu. Takođe, crveno-beli su osam sezona u nizu učesnici grupne faze u evropskim takmičenjima, od čega su tri puta igrali u Ligi šampiona, protiv najboljih evropskih timova.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: