Fudbal

JEDAN OTIŠAO NA EURO UMESTO NAS, DRUGI SAD HOĆE DA NAS IZBACI: O njihovom zagrljaju bruji čitava Evropa! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Bilo je emotivno i toplo, nadamo se da se ipak njih dvojica neće smejati u utorak uveče.

Izvor: Instagram/foxsoccer/Printscreen

Danska je posle remija sa Slovenijom 1:1 uspela da remizira istim rezultatom i sa Engleskom, a nakon tog meča videli smo dirljiv susret oca i sina. Legendarni Piter Šmajhel koji sada radi kao fudbalski analitičar i komentator otišao je u miks zonu i tamo intervjuisao golmana Danske Kaspera Šmajhela!

"Radim dosta intervjua posle mečeva sa igračima ali nikada ne radim ovo", rekao je on i zagrlio sina! Zatim mu je dobacio: "Dobro si igrao!", a kada mu je Kasper dao svoj dres iskreno se oduševio: "Oh, evo ga, fantastično!", rekao je on. Doduše upozorio ga je Kasper da je dres "malo znojav", ali nije to smetalo Piteru!

Piter Šmajhel je posle karijere u Danskoj došao u Mančester junajted i branio je za ser Aleksa Fergusona od 1991. do 1999. godine, da bi potom u Sportingu, Aston Vili i Mančetster sitiju završio karijeru. Za Dansku je odigrao 129 mečeva i čak dao jedan gol. On je 1992. godine je osvojio zlato na Euru, na turniru na koji su Danci stigli umesto Jugoslavije koja je izbačena zbog međunarodnih sankcija. Kasper Šmajhel je i dalje prvi golman Danske iako ima 37 godina i nastupa za Anderleht. Ovo mu je 103. nastup, a sve je bliži tome da sustigne oca. Pogledajte kako je izgledao njihov zagrljaj:

Na meču sa Engleskom Šmajhel je imao tri odbrane i primio je jedan gol, a sada će za prolazak u osminu finala igrati sa Srbijom. Moraće u utorak od 21 čas Danska da pobedi Srbiju da bi bila sigurna u prolazak dalje, a nama ostaje da se nadamo da će Piter Šmajhel biti manje zadovoljan izdanjem sina u tom meču.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi