Fudbal

ZAMALO UMRO NAVIJAČ PRED SRBIJA - DANSKA: Samo se srušio, jedva ga spasili!

Autor Nikola Lalović

Moglo je da bude tragično, zapravo je malo falilo!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Za malo je izbegnuta tragedija pred meč Srbija i Danske u Minhenu! Od 21 čas ove dve selekcije će igrati meč trećeg kola Evropskog prvenstva za prolaz dalje u osminu finala, a jedan mladi Nemac je pao u nesvest pred utakmicu. Mladić koji se zove Jonas imao je sreće da mu priđu dva Danca, da mu pruže prvu pomoć i da ga ožive!

"Moj prijatelj i ja smo veoma pogođeni. Razgovarali smo sa najbližima... Večerašnji meč protiv Srbije se nekako čini nevažnim. U stvari, samo želimo da budemo kod kuće, a Jonas dobro. Došli smo do jedne raskrsnice i vidili levo od nas mladića preko kojeg je bio bicikl. Kažem: “Izgleda čudno, idemo tamo", rekao je Karl Hojgard Jensen za danski BT.dk i objasnio kako je povratio puls nesrećnom Jonasu. 

"Instinktivno sam počeo da ga udaram po srcu i nakon nekoliko udaraca naterao sam prijatelja da mu da veštačko disanje i udahne mu vazduh. Pluća su mu se punila vazduhom kao prazni baloni. Ponovo ga udaram i dajem CPR, moj prijatelj veštačko disanje, ja masažu srca... Odjednom osetili smo da malo diše!"

Hitna pomoć je urbzo stigla i pomogla mladiću koji zapravo nije imao pojma da se išta desilo. "Uspeli smo da ostvarimo komunikaciju sa Jonasom, bio je veoma zbunjen i nije imao pojma šta se desilo. Ubrzo su došla hitna pomoć i policija. Objašnjavam im da je Jonas bio mrtav kada smo ga našli. Suze su same krenule...", ispričali su potreseni Danci. 

(MONDO, N.L.) 

BONUS VIDEO: