Fudbal

POLICAJCI NA KROVU HAPSILI MASKIRANOG MUŠKARCA: Haos na EURO 2024, zbog njega dizani helikopteri!

Autor Dušan Ninković

Napravio je potpunu dramu na stadionu, tokom meča Nemačke i Danske.

Izvor: X/MailSport/printscreen

Dok su na Evropskom prvenstvu u fudbalu reprezentacije Nemačke i Danske igrale meč osmine finala, jedan od navijača na stadionu smislio je kako da bude u centru pažnje. Na poluvremenu se iznad stadiona Vestfalen, doma Borusije iz Dortmunda, odigravala prava drama jer su policajci na krov morali da hapse čoveka koji se popeo na konstrukciju!

Oko sat vremena trajalo je hapšenje maskiranog muškarca koji se držao za krovnu konstrukciju stadiona, što nikako nije mesto na kojem je trebalo da bude u tim trenucima. U policijskoj akciji učestvovalo je nekoliko pripadnika organa reda, a podizani su čak i policijski helikopteri kako bi se utvrdilo šta se tačno dešava u Dortmundu tokom meča Evropskog prvenstva. Pogledajte trenutak hapšenja:

"Policija je uhapsila muškarca. Ni u jednom momentu nije bilo opasnosti za druge ljude. Još uvek ne možemo da damo nikakve informacije o identitetu muškarca i motivu", poručili su iz policije. Sigurno ćemo u narednim danima saznati više o celom slučaju, još jednom koji je potpuno šokirao fudbalske navijače jer je na specifičan način pokazao nesposobnost Nemaca da organizuju veliki turnir.

Podsećanja radi, Nemačka je savladala Dansku (2:0) i obezbedila mesto među osam najboljih timvoa u Evropi. golove su postigli Kai Haverc i Džamal Musijala, ali sudijski analitičar Raka Đurović tvrdi da su domaćini imali i pomoć VAR sobe. Sa druge strane, meč je obeležio i prekid - zbog grmljavine u Dortmundu i ugrožene bezbednosti fudbalera oni su poslati u svlačionice tokom prvog dela meča.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: