Fudbal

PIKSI ĆE POSLE OVOGA TEŠKO OSTATI SELEKTOR! Stigla poruka iz FSS: "Nešto mora da se menja!"

Autor Milutin Vujičić

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga zalaže se za promene posle neuspeha na EURO2024.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je (samo) dva boda na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i opšti utisak navijača je da to nije dovoljno, zbog čega su mnogi - prvi put posle tri godine - poželeli novog selektora. Ipak, Dragan Stojković Piksi je pred sam početak turnira potpisao novi ugovor sa FSS, koji ga čuva sve do Svetskog prvenstva 2026. godine, što njegovu smenu čini otežavajućom zbog finansija.

Tako je pred FSS mesec teških odluka, a direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga najavio je u razgovoru za "Sportski žurnal" da će u narednih desetak dana povući i konkretne poteze. Šta će oni biti, teško je i dalje zaključiti, pošto deluje da unutar FSS nisu baš ni svi složni oko ostanka/odlaska Piksija.

"Videćemo šta će se dešavati, u narednih deset dana mnoge stvari bi trebalo da budu jasnije. Selektor je pre Evropskog prvenstva potpisao novi ugovor. Ne bih da prejudiciram neke stvari dok se ne održe sastanci, oni će odrediti sledeće korake. Moramo da sačekamo da se glave ohlade, da ne lomimo preko kolena. Ozbiljan smo Savez i ne bi trebalo da probleme rešavamo preko novina, već za stolom i razgovorima", poručio je Tanjga koji je upitan i šta bi sam konkretno uradio.

"Nešto mora da se menja. Ne smemo da zatvaramo oči pred onim što je bilo loše. O promenama neće odlučivati jedan čovek, već više ljudi. Naredni potezi moraju da budu u korist reprezentacije i naroda", dodao je Miroslav Tanjga i poručio da je "fakat da cilj nije ostvaren", uz napomenu da mora da se kaže da je u pitanju neuspeh i da ne smeju da "zabadaju glavu u pesak".

Poput odlazaćeg generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, takođe i Miroslav Tanjga smatra da je budućnost našeg fudbala u velikom problemu i da mora da se radi na boljoj tranziciji mladih igrača iz kadetske konkurencije u seniorsku: "Kad ti igrači, međutim, pređu u seniorski fudbal ne dobijaju dovoljno šansi ili ih klubovi brže bolje prodaju i budu namireni novcem. Odlaze iz Srbije kao poluproizvodi, a mnogo bi bolje bilo da igraju u prvim timovima i ostvare transfere sa 23 ili sa 24 godine. Nismo u bezizlaznoj situaciji, nećemo nestati sa fudbalske mape, ali svakako da mora da poboljšamo rad sa mladima i odnos prema nadolazećim snagama", zaključio je on.

Podsetimo, u javnosti se već pojavilo nekoliko interesantnih imena u slučaju odlaska Dragana Stojkovića Piksija, a možda se najveće šanse daju Slaviši Jokanoviću, inače sjajnom prijatelju Miroslava Tanjge.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


BONUS VIDEO:

(Sportski žurnal/MONDO/M.V.)