Fudbal

KOLIKO JE KOŠTAO LET FUDBALERA HRVATSKIM AVIONOM? Prvi se vratili iz Nemačke, a plaćena velika suma

Autor Milutin Vujičić

Poznato je koliko je FSS platio čarter let za odlazak na EURO2024, a posebne kontroverze izazvalo je što je u pitanju avion sa hrvatskim registarskim oznakama.

Izvor: Instagram/FSS/Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je 11. juna na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a tek kasnije se saznalo da je iza svega stajala jedna velika kontroverza. Čarter let kojim su "orlovi" leteli od Beograda do Minhena, i u kome je pred poletanje bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bio je sa hrvatskim registarskim oznakama, odnosno "šahovnicom", zbog čega se u javnosti digla bura.

Prema saznanjima "Telegrafa", Fudbalski savez Srbije (FSS) je čarter let platio 48.500 evra za jedan smer, dok su se nakon ovog kiksa fudbaleri vratili domaćim avioprevoznikom Er Srbijom, u kasnim večernjim časovima 26. juna. Odgovornost za ovaj propust prihvatio je generalni sekretar Jovan Šurbatović koji je najavio odlazak iz Saveza.

"To je tačno. To je istinita priča. Predsednik Vučić je bio očajan zbog toga, izuzetno ljut takođe. Da je sramota, sramota je. Očekujem naravno da odgovorni za to se indentifikuju i da se vidi zbog čega se to desilo. Mi imamo našu Er Srbiju, uvek svi putujemo Er Srbijom, znam da kada predsednik Vučić putuje na duga putovanja, kao u Kinu, da uvek leti Er Srbijom i da se uvek vidi Er Srbija kada se negde sleti, jer to je naš ponos. Zašto se to desilo, ne znam, ali znam da se desilo i znam da se o tome nije govorilo da ne bismo prebacivali temu i fokus sa podrške reprezentaciji. Mislim da je to bila dobra odluka. Treba da se utvrdi kako se to desilo", rekla je Ana Brnabić na TV "Happy".

Podsetimo, Srbija je u svojoj grupi "D" završila poslednjeplasirana sa dva osvojena boda, iza Engleske, Slovenije i Danske.

BONUS VIDEO:

(Telegraf/MONDO/M.V.)