SANDRA AFRIKA PEVALA HAJDUKOVU HIMNU: Split u transu zbog srpske pevačice, a nije joj prvi put!

Jedna od najpopularnijih i najzgodnijih srpskih pevačica Sandra Afrika oduševila fanove na nastupu u Splitu, pesmom o Hajduku.

Antonio Ahel/ATAImages

Srpska pevačica Sandra Prodanović, poznatija pod umetničkim imenom Afrika, još jednom je oduševila svoju publiku u Splitu. Na nastupu koji je održala pre nekoliko dana, Sandra Afrika je zajedno sa Splićanima u jednom od najpopularnijih gradskih klubova pevala numeru "Zbog jedne ljubavi" koju na utakmicama često izvodi Torcida, a koja predstavlja svojevrsnu himnu Hajduka!

Pesma koja i po muzici i po tekstu zvuči kao nešto što možete da naručite u kafani - ili klubu u kakvim Sandra peva - već godinama je jedna od najpopularnijih navijačkih pesama u regionu. Zbog toga je i srpska pevačica odlučila da je zapeva, a nije joj prvi put da publiku u Hrvatskoj obraduje nekim lokalnim hitom koji publika veoma dobro zna.

Tako je Sandra još 2013. godine u Splitu otpevala Hajdukovu himnu, što je nekarakterističan potez za srpske pevače jer su poznati nacionalistički stavovi Torcide. Između ostalog, fanovi Hajduka iz Splita imaju uvredljive pesme i na računa navijačke grupe Armada koja bodri Rijeku, a u njima ih vređaju da su Srbi i da su potomci četničkog vojvode Momčila Đujića

"Volim da tamo gde nastupam publiku iznenadim nekom autentičnom numerom iz tog regiona. Ovoga puta sam bila u Splitu, pa sam se dosetila da im otpevam himnu Hajduka, tačnije navijača tog kluba. Ne verujem da će mi srpski navijači zameriti na tome, tim pre što ću se uvek odazvati i njihovom pozivu i rado bih zapevala i njihove himne", rekla je Sandra Afrika nakon nekog od prethodnih gostovanja u Splitu, gde ceo grad navija za Hajduk. Pogledajte kako izgleda Sandra Afrika:

Nekoliko godina kasnije, Sandra je u mestu Vodice otpevala pesmu "Dalmatinac sam", koju hrvatski nacionalisti smatraju svojom himnom, a pravdala se da joj je baka iz Dalmacije i da u sebi ima oba gena. "Muzika ne poznaje granice, zato je ne mešam sa politikom. Meni je baka Dalmatinka, tako da se osećam podjednako kao Srpkinja i Hrvatica. Muziku volim i njom se bavim, a ne razmiricama", rekla je Sandra Afrika tada. Ovako je bilo na nastupu u Splitu:

Iako Split "bije glas" da je jedan od najneprijateljskije nastrojenih gradova prema Srbima, što bi mogao da pokaže i broj srpskih stanovnika u njemu, deluje da je pevačica napravila odličan potez nastupom. Publika je pevala uz nju, a ako je suditi po objavama na društvenim mrežama Sandra do kraja leta ima još nekoliko nastupa na hrvatskom primorju.

(MONDO/Dušan Ninković)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

SANDRA AFRIKA PROKOMENTARISALA NOVI IZGLED DŽEHVE: Dala komentar koji će pevačica sigurno ceniti, a onda otkrila i odakle se znaju  Kurir televizija