DANAS VAŽAN SASTANAK U FSS! 15 tačaka dnevnog reda, ali ne o Piksiju... Partizan već digao glas!

Poznato je o čemu će se danas raspravljati na sednici Odbora za hitna pitanja FSS.

Antonio Ahel/ATAImages

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) sastaće se danas i razgovarati o 15 tačaka dnevnog reda, od čega je većina posvećena odlukama o sistemu takmičenja u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Preciznije, danas će sve najavljene odluke o baražu, propozicijama i nagradama biti i konačno verifikovane, a dobro je poznato da je jedna već dovela do velike bure u javnosti.

U pitanju je odluka o "dva bonusa", svega desetak dana pred početak novog šampionata, zbog kog je Partizan već reagovao i prozvao predsednika FSS Dragana Džajića, dok su i iz FSS odgovorili na optužbe crno-belih. Bez obzira na sve, gotovo da ne postoji šansa da pomenuta odluka neće biti usvojena.

Takođe, danas će biti usvojene i liste predloga sudija i posmatrača za narednu sezonu, gde se ne očekuje veliki broj iznenađenja. Biće doneta i odluka o popuni sastava Sudijske komisije gde Aleksandra Vasića menja Branko Pavlović, dok će posle mnogo čekanja konačno biti konstituisano i Veće za rešavanje sporova. Čak osam meseci Veće nije funkcionisalo, a danas bi u njega trebalo da budu izabrani Stefan Jokić, Uroš Zeković, Zoran Stanisavljević, Vladimir Brkljač i Nemanja Gavrilović.

Na današnjoj sednici FSS neće biri razgovora o rezultatima Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, odnosno status selektora Dragana Stojkovića Piksija neće biti razmatran. Očekuje se da u petak podnese izveštaj Izvršnom odboru FSS, nakon čega bi moglo da se priča o njegovoj sudbini, ali nije isključeno da to bude odloženo.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Anketa Ko treba da nasledi Piksija  MONDO

(MONDO - M.V.)