ZVEZDA PREŽIVELA ŠOK I POBEDILA ZENIT: "Magiko" i klinac rešili meč, veliki preokret crveno-belih!

Iako je Crvena zvezda gubila od petog minuta na kraju je uspela da preokrene i pobedi Zenit na gostujućem terenu!

MN Press

Crvena zvezda je nastavila sa pobedama na prijateljskom turniru u Sankt Petersburgu! Posle 1:0 protiv Sočija sada je savladan domaćin Zenit sa 2:1 (0:1). Iako su crveno-beli već u petom minutu bili u zaostatku drastično su podigli nivo igre u drugom delu i uspeli su da pobede. 

Klaudinjo je uspeo da postigne pogodak na spektakularan način u petom minutu, a zatim je Zenit nastavio da napada. Teško je u prvih 45 minuta tim Vladana Milojevića dolazio do prilika, jedva da su šutnuli na gol, ali su na kraju gubili sa samo golom razlike. A onda se u drugom delu meča pojavio potpuno drugačiji tim na terenu. 

Napadali su šampioni Srbije od samog starta i na početku drugog poluvremena iskusni Aleksandar Katai je iskoristio sjajan pas novajlije Dalsija i iz prilično teške pozicije je uspeo da izjednači. Kada je delovalo da će se utakmica završiti nerešenim rezultatom, došao je pogodak za pobedu! Gelor Kanga je centrirao iz kornera, a Stefan Leković je glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1. 

TOK MEČA: 

94. minut. Kraj! Crvena zvezda je sjajnom igrom u drugom delu meča uspela da preokrene i dođe do pobede!

90. minut: Još ćetiri minuta će biti produžen ovaj susret! Uroš Sremčević menja Šerifa N'Dijaea. 

85. minut: GOOL! Vodi Crvena zvezda 2:1 posle pogotka Stefana Lekovića! Rezervista je iskoristio fantastičan centaršut Gelora Kange i zakucao loptu u mrežu rivala! 

79. minut: Dobra odbrana Guteše, a onda N'Dijae u kontri ne uspeva da iskoristui dobar pas, vraća loptu Pumi Rodrigezu i nismo videli ništa od ovog napada. 

77. minut: Ulaze Nikola Knežević i Stefan Leković. Igru napuštaju Nemanja Stojić i Dalsio. 

72. minut: N'Dijae je imao šansu da donee 2:1 crveno-belih! Ipak posle dva šuta nije uspeo da pogodi mrežu i za sada je i dalje 1:1. 

65. minut: Zamalo preokret Jovan Šljivić je odmah kada je ušao napravio probleme rivalu i šutirao je sa strane, ali od svega smo videli samo korner. 

63. minut: Izmene! Jovan Šljivić. Gelor Kanga i Puma Rodrigez su na terenu, a izašli su Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Hvang. 

49. minut: GOOOL! Aleksandar Katai postiže pogodak za izjednačenje! Dalsio je poslao sjajan pas, a kapiten crveno-belih je sjajno provukao loptu između golmana i štopera Zenita!

46. minut: Drugo poluvreme! Zenit je zamenio golmana, a u Crvenoj zvezdi je Luka Ilić zamenio Lazara Jovanovića. 

45. minut: Poluvreme! Prilično je bezopasna bila Crvena zvezda, Zenit je imao nekoliko šansi, ali rezultat 1:0 deluje realno. Videćemo koga će u drugom delu utakmice poslati na teren Vladan Milojević u nadi da će prodrmati ekipu. 

32. minut: Velika šansa za Zenit! Prošla je lopta posle auta Nemanji Stojiću ispod noge, što je iskoristila ekipa domaćina da napravi opasan kontranapad. Ipak spetaljali su se na kraju, pa lopta Mostovoja nije savladala Gutešu. Sjajno je odbranio ovo mladi golman. 

22. minut: Kakva šansa! Sa strane je prošao krilni fudbaler Zenoitam centriarao, ali Glušakov je na kraju šutirao i izblokiran je. Posle centaršuta iz kornera nije bilo dodatne opasnosti. 

5. minut: GOL! Vodi Zenit sa 1:0! Klaudinjo je poslao loptu iza Guteše i za sada zaista Zenit deluje kao dosta bolja ekipa. 

1. minut: Izašli su sastavi, evo ko nastupa za crveno-bele: Guteša - Rodić, Điga, Stojić, Mimović - Dalsio, Hvang - Ivanić, Jovanović, Katai - N'Dijae

(MONDO, N.L.)