DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA ZOVE KLOPA ZA SELEKTORA: Posle blamaže kod kuće, odmah je okrenuo njegov broj

Nemački trener mogao bi da vodi domaćina Mundijala 2026!

MIQUEL A. BORRAS/EFE

Nemački stručnjak Jirgen Klup potencijalni je selektor reprezentacije Sjedinjenih Država. Posle rastanka sa Liverpulom nakon devet sezona, jedan od najboljih trenera na svetu mogao bi da preuzme selekciju SAD i da stane na čelo jednog od najvećih projekata u istoriji fudbala te zemlje. Amerikanci će za dve godine biti domaćini Mundijala zajedno sa Meksikom i Kanadom. I na njemu hoće da ostvare istorijski rezultat.

Reprezentacija Amerike decenijama je standardni učesnik Mundijala, 1994. je prvi put bila domaćin i završila u osmini finala. Najveći uspeh ostvarila je 2022. godine, kada je igrala u četvrtfinalu u Južnoj Koreji i ispala minimalnim porazom od Nemačke (0:1), golom Mihaela Balaka.

Sjedinjene Države trenutno su organizator turnira "Kopa Amerika", ali na njemu su podbacile jer nisu ušle u nokaut fazu iz Grupe C, jer su ispred njih završili Urugvaj sa perfektnim učinkom od devet bodova iz tri utakmice i na drugom mestu Panama, sa dva trijumfa. Amerikanci su jedini trijumf ostvarili protiv Bolivije (2:0, golovima Kristijana Pulišića i Folarina Baloguna).

Zato mnoge nije iznenadila informacija je Fudbalski savez SAD već stupio u kontakt sa Jirgenom Klopom oko mogućnosti da zameni otpuštenog aktuelnog selektora, Grega Berhaltera. On je slobodan trener od prošlog proleća i rastanka sa Liverpulom.

MONDO - M.Š.

BONUS VIDEO: Jirgen Klop i Aleks Ferguson

This browser does not support the video element.

JIRGEN KLOP DOVUKAO FERGUSONA DA SE SLIKAJU Menad\er Liverpula ukazao poštovanje legendi Mančester junajteda  Twitter