DOŠAO ZA "DŽ", OTIŠAO ZA DVA MILIONA! Zvezda morala da proda fudbalera, žena mu zapretila

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi bez Pitera Olajinke koji se vraća u Prag.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je prodala Pitera Olajinku u Slaviju iz Praga, potvrdio je njihov potpredsednik Jarislav Tvrdik. Već nedeljama su trajali pregovori oko Nigerijca koga je Vladan Milojević želeo da zadrži na "Marakani", ali na insistiranje njegove trudne supruge, koja je tražila da se vrate u Prag, ipak je došlo do transfera.

Iako je Zvezda izgubila važnog fudbalera samo dva dana pred početak nove sezone Superlige, može bar da bude zadovoljna što je zaradila. Dogovoreno je da Slavija za Olajinku plati dva miliona evra, što je i profit koji je ostvaren od Nigerijca s obzirom na to da je prošlog leta došao iz istog kluba bez obeštećenja. Zvezda ga je tada dovela po isteku ugovora, a ubrzo su u Slaviji uvideli grešku i poželeli da ga "vrate".

Olajinka (28) je prošle sezone odigrao 43 utakmice za Crvenu zvezdu i doprineo je sa 12 golova i sedam asistencija. U početku je igrao u špicu, pa je ispao skroz iz tima, a postepeno je vraćao povrenje kod Vladana Milojevića koji ga je koristio i na levom i na desnom krilu.

Njegov odlazak znači i da će Crvena zvezda morati da se aktivira do kraja leta kako bi dovela potrebnu zamenu za njegovo mesto, a do sada se najviše pisalo o Viktoru Đukanoviću koji igra u Hamarbiju kod Zlatana Ibrahimovića.

Podsetimo, Zvezda je ovog leta dovela N. Stojića, M. Ilića, L. Ilića, Pumu, Seola, L. Jovanovića, Dalsija i E. Anana.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)