Crvena zvezda je poslala ponudu tešku tri miliona evra za Viktora Đukanovića (20), supertalentovanog fudbalera iz Nikšića. Đukanović je krilni fudbaler koji igra za Hamarbi, a švedski mediji prenose da se sada razmatra Zvezdina ponuda, pošto bi mogli da zarade tri puta veći novac nego što su investirali u njega.

Đukanović je stigao u Hamarbi iz Budućnosti u zimu 2023. godine, kada je plaćen milion evra, a od tada je eksplodirao u Švedskoj i postao verovatno najbolje levo krilo u Skandinaviji. Naravno, investicija od tri miliona evra bila bi jedna od najvećih u istoriji Zvezde, ali gledali smo već kako prošlog leta na "Marakani" dva puta ruše rekord. Prvo sa četiri miliona evra za Šerifa Endiajea, a zatim i za In Bom Hvanga kada su dali pet.

Crvena zvezda kupuje Viktora Đukanovića od Zlatana Ibrahimovića
Stefan Jerrevĺng/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Interesantno je da će o prodaji Đukanovića odlučivati i Zlatan Ibrahimović, manjinski vlasnik Hamarbija od 2019. godine. Slavni švedski napadač ima četvrtinu vlasništva kluba u svom posedu, a zbog toga je već ranije ozbiljno "platio cenu" kad su ga navijači Malmea, kluba za koji je igrao, ozbiljno zamrzeli i uništili mu statuu.

Ako bi prihvatio ponudu Zvezde, i još se Đukanović pokazao kao dobro pojačanje, možda bi mu navijači Zvezde izlili drugu... Šalu na stranu, Đukanović je prošle sezone postigao 11 golova u 25 utakmica u dresu Hamarbija i zbog toga privlači već pažnju brojnih klubova sa Zapada. Spominjalo se da je čak i Totenhem zainteresovan za njega, govorkalo se i o interesovanju Lacija, Lorijena i Klub Briža, međutim Hamarbi nikome od njih nije prodao svog talenta.

Sigurno da je Crvena zvezda "okrenula" i Miloša Milojevića za savet o Đukanoviću, pošto je vodio Hamarbi ranije i dobro poznaje švedski fudbal, ali se isto tako postavlja pitanje kako je promakao svima dok je igrao u Crnoj Gori. I to nije prvi slučaj, pošto je ne tako davno Juventus odveo Vasilija Adžića.

Podsetimo, Crvena zvezda je ovog leta dovela Ilića, Stojića, Pumu, Dalsija, Seola, Anana i Jovanovića. Bilo je i puno odlazaka, jer su do sada klub napustili BUkari, Stamenić, Kraso, Dragović, Borjan, Milunović...

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde

(MONDO - M.V.)