"Moramo da promenimo dosta igrača, nismo za Evropu"! Aleksandar Stanojević o debaklu Partizana protiv Dinamo Kijeva

Oglasio se trener crno-belih posle još jednog ubedljivog poraza u meču protiv Ukrajinaca

TV Arena sport/Screenshot

Partizanov trener Aleksandar Stanojević govorio je veoma konkretno posle poraza u meču protiv Dinamo Kijeva u Beogradu, u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukrajinci su pobedili 3:0, a u ukupnom skoru čak 9:2. Za Stanojevića nema dileme da je to alarm da neke promene u igračkom kadru moraju da budu napravljene. I da ih neće biti malo.

"Teško možete da kažete da je bilo ičega dobrog. Možemo da kažemo da smo ušli više puta u protivničku trećinu nego u prvoj utakmici i ostalo je bilo loše. Jednostavno, oni su druga brzina u odnosu na nas. Mi smo spora ekipa, koja teško može da prati ovaj ritam, to sam znao i na početku. Moramo da menjamo, da menjamo igrače, dosta stvari moramo da promenimo jer Evropu ne možemo da igramo ni sa ovom brzinom, intenzitetima, karakteristikama... To je naša realnost", kazao je Stanojević za TV Arena sport.

Sledeći protivnik je Lugano iz Švajcarske, narednog četvrtka u kvalifikacijama za Ligu Evrope. "Sad moramo da razmišljamo o sebi, jer jednostavno nismo sposobni da igramo Evropu u ovom trenutku. Rekao sam već, moramo da se pojačamo, da promenimo dosta igrača, pokazali su isti igrači i u prošlosti da ne uspevaju da urade nešto u Evropi. Mi sad ne uspevamo opet i moramo da menjamo. Ne možemo sa istim ljudima da radimo nešto što do sada nije uspelo. Moramo da menjamo"