Zvezda prodala omiljenog igrača svih trenera: Srpski reprezentativac od 1.200.000 evra!

Nakon manje od dve godine saradnje ponovo se rastaju Crvena zvezda i Srđan Mijailović.

MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda po drugi put se rastaje od srđana Mijaioivća. Univerzalac kojem je primarna pozicija zadnjeg veznog, ali je tokom prethodne sezone "krpio" rupe i na mestu štopera i na mestu beka, još jednom odlazi iz kluba u kojem je ponikao i u kojem je prvu šansu dobio još kao tinejdžer, kod Roberta Prosinečkog.

Aktuelni šampion Srbije oprostio se na društvenim mrežama od Mijailovića, koji je u dva mandata odigrao 197 mečeva i postigao tri gola za Zvezdu. U klub se vratio u jesen 2022. godine, a tokom prethodne sezone odigrao je 39 mečeva u svim takmičenjima. Na početku nove sezone nastupio je na meču protiv Mladosti iz Lučana i odigrao je 45 minuta na tom meču.

Mijailović je prvotimac Crvene zvezde bio između 2010. i 2013. godine, a zatim je inostranu karijeru gradio u turskom Kajzerisporu i ruskoj Samari, odnosno ekipi Krila Sovjetov kako se taj tim ranije zvao. Vratio se u srpski fudbal i pojčao Čukarički, a ubrzo je usledio poziv Zvezde koji nije želeo da odbije.

Tokom karijere Srđan Mijailović je odigrao osam mečeva za seniorsku selekciju Srbije, a bio je i reprezentativac na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Naredni klub u karijeri univerzalca koji je do sada nosio crveno-beli dres biće u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ponovo će imati priliku da sarađuje sa Milošem Milojevićem.

Pretpostavlja se da će Al Vasl platiti Zvezdi 1,2 miliona evra za usluge fudbalera koji bi trebalo da bude kapitalno pojačanje ekipi srpskog trenera. Prethodne sezone Al Vasl je osvojio dva domaća trofeja, pa Milojević sastavlja tim koji može da odbrani trofeje u UAE.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Milutin Vujičić