Novajlije već oduševile u Crvenoj zvezdi: Duarte rešeta, 9/14 golova dala letnja pojačanja

Mogu da budu zadovoljni u Crvenoj zvezdi dosadašnjim učinkom pojačanja.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je veoma dobro ušla u novu sezonu i ima tri pobede iz četiri meča u Superligi tokom kojih je postigla čak 14 golova. Podatak koji "upada u oči" je da je devet golova delo novajlija, odnosno igrača koji su tokom leta pristigli u Ljutice Bogdana da pojačaju konkurenciju.

Već u prvom kolu protiv Jedinstva u listu strelaca se upisao Bruno Duarte, koji je tom prilikom oborio rekord Filipa Kasalice. Brazilac je postigao najbrži prvenac na debiju u crveno-belom dresu, dok je bio precizan i protiv Lučanaca, a zatim i Tekstilca u Bačkoj Palanci. Na istom susretu u strelce su se upisali Milson i Timi Maks Elšnik, dok je Slovenac svoj drugi gol dao i u subotu protiv Novog Pazara (4:1).

Tu nije kraj pošto su Pazarcima golove dali Seol i Puma, odnosno četvrti put u strelce se upisao sjajni Duarte koji na svom kontu ima i dve asistencije. 

"Prva četiri kola su znak da je Zvezdina skauting služba odradila sjajan posao, te da je šefa stručnog štaba - Vladana Milojevića stavila na slatke muke pred odlučujuće utakmice za plasman u Ligu šampiona. Verujemo da će se ubrzo u listu strelaca upisati i defanzivac Nemanja Stojić, kao i Dalsio Gomeš, te zabeležiti debitantske golove u crveno-belom dresu", prenose na zvaničnom sajtu Crvene zvezde i podsećaju da su Ilić i Lazar Jovanović postizali golove u prijateljskim utakmicama.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Milutin Vujičić