Tri puta igrao za Zvezdu, a peti put napustio klub: Crveno-beli su ga pustili u inostranstvo!

Rastali su se Crvena zvezda i Miloš Gordić, koji je godinama važio za velikgo talenta.

MN Press

Crvena zvezda se pozdravila sa još jednim fudbalerom! Nakon što Omri Glazer nije otišao iz kluba tokom letnjeg prleaznog roka, a Marko Ilić je stigao da pojača konkurenciju među stativama, Vladan Milojević i njegov stručni štab imali su preveliku konkurenciju među stativama. Rešenje je rastanak sa Milošem Gordićem, koji kreće u svoju drugu inostranu avanturu.

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih golmana u Srbiji preseliće se u Portugal, gde potpisuje ugovor sa Žil Visenteom. Taj portugalski tim prethodnu sezonu završio je na 12. poziciji, a na početku novog prvenstva poražen je od Porta (3:0) i trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli, nakon samo jednog odigranog kola.

Miloš Gordić je 14. pojačanje Žil Visentea ovog leta, a pored igrača iz portugalskih timova dovodili su fudbalere i iz nekoliko evropskih velikana. Tako su stigli igrači koji su u prethodnom periodu igrali za rezervni tim Viljareala ili Juventusa, mladi tim Fejnorda, kao i Hetafe i Himki.

Što se tiče Gordića, on je godinama bio jedan od najtalentovanijih igrača u mlađim kategorijama Crvene zvezde, ali nije uspeo da se izbori za pravu šansu u prvom timu. Bio na pozajmicama u GSP Polet Dorćolu, Mačve, AEK-u iz Larnake i IMT-u sa Novog Beograda, dok u dresu Zvezde ima tek tri zvanična nastupa.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Milutin Vujičić