Slušaj vest

Crvena zvezda priprema se za prve izazove na evropskoj sceni ovog leta i utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, a tokom prelaznog roka u klub su stigla brojna pojačanja kako bi taj cilj bio ostvaren. I dok novajlije postižu golove u ranoj fazi sezone, Crvena zvezda traži dalje, pa je slovenački štoper Vanja Drkušić i dalje izuzetno zanimljiv Zvezdi!

Prethodnih dana pojavila se priča ruskih medija da dolazak Vanje Drkušića u Beograd, gde bi bio saigrač sa zemljakom Timijem Maksom Elšnikom, nije u potpunosti propala, iako je tako delovalo kada su se neki bogatiji klubovi uključili u borbu za njegov potpis. Francuzi i Španci su u međuvremenu otpali iz priče, pa je sada najverovatnija opcija da Drkušića kupi Zenit iz Sankt Peterburga, a zatim pošalje na pozajmicu u Beograd! Da li će tako i biti, kada mu je već propao transfer u Dinamo iz Zagreba jer voli beogradske crveno-bele?

"Dogovor je postignut. Drkušić će postati novi igrač Zenita. Ali je još rano govori o mogućoj pozajmici u Crvenu zvezdu", rekao je agent Mladen Ratkovica za ruski sajt Čempionat. Zvezda i Zenit poslednjih godina imaju sjajne odnose zbog Gazproma, a česte su i prijateljske utakmice dva kluba, pa je jasno da bi crveno-beli lakše pregovarali sa timom iz Sankt Peterburga nego sa Sočijem koji prošlog leta nije želeo da proda Slovenca.

Posebno kada se uzme u obzi da je Zenit dobro popunjen na štoperskim pozicijama, između ostalog i povremenim srpskim reprezentativcem Strahinjom Erakovićem. "Verovatno, ako dođe do transfera Vanje Drkušića, to znači da Zenit ima neku viziju. Fudbaler ima neku perspektivu, ali trenutno Zenit ima dosta dobrih centralnih defanzivaca i ova linija je kompletna. Zbog toga se ovaj transfer razmatra kao opcija za budućnost", rekao je bivši fudbaler tima iz Sankt Peterburga Aleksandar Gorškov.

To znači da bi ruski tim bio otvoren za pozajmicu Drkušića, a dokazivanje na međunarodnoj sceni u toku ove sezone bilo bi pravi test za fudbalera koji je impresionirao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je Slovenija prošla grupu. Uostalom, Vanja Drkušić bi bio "u izlogu", pa čak i da nije potreban Zenitu nakon dobrih partija bi mogli da ga prodaju za više novca nego što su uložili.

Sa druge strane, Zvezdi je potreban još jedan kvalitetan štoper. Vladan Milojević trenutno na tim mestima ima kapitena Uroša Spajića, reprezentativca Nemanju Stojića, internacionalca Nasera Đigu i dvojicu fudbalera koji su zalog za budućnost - Stefana Lekovića i Andreja Đurića

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde