Delegacija iz NR Kine gost na Marakani: Iz Crvene zvezde saopštili šta je dogovoreno

Crvena zvezda je danas imala posetu visoke delegacije NR Kine.

Crvena zvezda

FK Crvena zvezda objavila je na svom zvaničnom sajtu da je ugostila visoku delegaciju Narodne Republike Kine "sve sa ciljem dodatnog unapređivanja već dobro postojećih odnosa i jačanja saradnje u svim strukturama", navode oni. Delegaciju su primili predsednik Svetozar Mijailović, sportski direktor Mitar Mrkela, direktor Omladisnke škole Nikola Jelić i direktor poslovnog razvoja Stefan Mrlješ, dok je u njihovom društvu naravno bio i ministar sporta i omladine Republike Srbije Zorana Gajića

Kako prenose crveno-beli u višečasovnim razgovorima sa visokom kineskom delegacijom "dogovoren je dalji razvoj i unapređenje odnosa na zadovoljstvo obe strane". Kinesku delegaciju je predvodila potpredsednica kineske Vlade Šen Đikin, zajedno sa ministrom za sport Đao Đidanom, direktorom fudbalskog saveza Kine Song Kai i zamenikom generalnog sekretara državnog saveta Liu Đuhui.

"Doček delegacije koju su činili još 14 visokih zvaničnika NR Kine je upriličen u Muzeju FK Crvena zvezda, gde su naši dragi gosti imali priliku da saznaju više o istoriji kluba i velikim sportskim dostignućima Crvene zvezde. Potom je u svečanoj sali kluba održan zvanični deo sastanka. Tom prilikom, dve strane su razmenile iskustva iz već postojeće saradnje koja je prevashodno bazirana na razvoju omladinskog fudbala u Kini pod patronatom naše Omladnke škole, kao i marketinškog potencijala Zvezde na kineskom tržištu", navodi se na sajtu crveno-belih.

Poseta delegacije NR Kine Zvezdi  YouTube/FK Crvena zvezda

Kineskoj delegaciji predstavljen je i ceo komplet Omladinske škole gde su čak pogledali i utakmicu koja se u tom terminu igrala iza juga Marakane. Kao spona prilikom ovih susreta bio je i nekadašnji trener Crvene zvezde i doskorašnji selektor reprezentacije Kine - Aleksandar Janković.

"Dogovoren je niz budućih koraka i učvršćivanje saradnje, a kineska delegacija je bila prezadovoljna posetom. Nema sumnje da ćemo i u budućnosti nastaviti da sarađujemo na ovakav način, kroz razmenu fudbalskog znanja, odnosno razvoju pre svega mladih i talentovanih igrača", zaključak je sa Marakane.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Milutin Vujičić