Slušaj vest

Crvena zvezda se pozdravila sa još jednim fudbalerom! Nakon što Omri Glazer nije otišao iz kluba tokom letnjeg prleaznog roka, a Marko Ilić je stigao da pojača konkurenciju među stativama, Vladan Milojević i njegov stručni štab imali su preveliku konkurenciju među stativama. Rešenje je rastanak sa Milošem Gordićem, koji kreće u svoju drugu inostranu avanturu.

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih golmana u Srbiji preseliće se u Portugal, gde potpisuje ugovor sa Žil Visenteom. Taj portugalski tim prethodnu sezonu završio je na 12. poziciji, a na početku novog prvenstva poražen je od Porta (3:0) i trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli, nakon samo jednog odigranog kola.

Miloš Gordić je 14. pojačanje Žil Visentea ovog leta, a pored igrača iz portugalskih timova dovodili su fudbalere i iz nekoliko evropskih velikana. Tako su stigli igrači koji su u prethodnom periodu igrali za rezervni tim Viljareala ili Juventusa, mladi tim Fejnorda, kao i Hetafe i Himki.

Što se tiče Gordića, on je godinama bio jedan od najtalentovanijih igrača u mlađim kategorijama Crvene zvezde, ali nije uspeo da se izbori za pravu šansu u prvom timu. Bio na pozajmicama u GSP Polet Dorćolu, Mačve, AEK-u iz Larnake i IMT-u sa Novog Beograda, dok u dresu Zvezde ima tek tri zvanična nastupa.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde