Zvezda nije dobila 8.000.000 evra za Hvanga: Grci otkrili detalje, deo ne stiže u Beograd!

Grci tvrde da Crvena zvezda nije dobila ceo iznos za In Bom Hvanga.

MN Press

Crvena zvezda je prodala reprezentativca Južne Koreje In Bom Hvanga u Fejnord, za osam miliona evra, ali neće sav novac od transfera pripasti crveno-belima. Kako prenose mediji iz Grčke, njegov bivši klub Olimpijakos zadržao je 20 odsto prava na veznog fudbalera, pa će sada potraživati oko 600.000 evra.

U ovakvim transferima 20 odsto odlozi se na razliku između prethodnog i aktuelnog transfera fudbalera, što znači da se ne obračunavaju svi milioni koji su legli na račun Crvene zvezde od holandskog kluba. Grčki portal "Sportdoga" prenosi da će i pored toga u klubu iz Pireja trljati ruke zbog dobro obavljenog posla.

Svakako, Crvena zvezda je višestruko profitirala od transfera In Bom Hvanga. Reprezentativac Južne Koreje bio je jedan od najboljih igrača kako tokom prethodne sezone u kojoj je osvojena dupla kruna, tako i tokom plej-ofa za Ligu šampiona protiv Bode Glimta kada je obezbeđeno novo učešće u društvu najboljih.

Zbog toga će Zvezda dobiti značajna sredstva koja joj pripadaju od UEFA, a biće tu zarade i od ostalih transfera igrača kojima raste cena u Ligi šampiona, prodatih karata za mečeve protiv najboljih, sponzora...

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Hvan zabrinuo navijače Crvene zvezde: Želim da igram Ligu šampiona, ali ne znam da li ostajem?!  Kurir