"U Srbiji gore stadioni, vi nemate takvu mržnju": Mislili da će Nikola da se uplaši Enfilda, a on ga osvojio!

Nikola Milenković sa Notingem Forestom je pobedio Liverpul u gostima, a engleskim novinarima pričao je o "večitom derbiju" Partizan - Crvena zvezda

MN Press/YouTube/Nottingham Forest FC

Srpski internacionalac Nikola Milenković ostvario je veliki uspeh u Premijer ligi, jer je sa Notingem Forestom pobedio Liverpul na kultnom Enfildu, 1:0. Strelac jedinog gola bio je nekadašnji igrač Čelsija Kalum Hadson Odoi, a Milenković - kapiten reprezentacije Srbije - zauvek će pamtiti ovaj dan.

Forest je naneo Liverpulu prvi poraz pod vođstvom novog menadžera, Holanđanina Arnea Slota, a Milenković je odigrao ceo meč i borio se protiv poznatih asova "Redsa" - Dioga Žote, Mohameda Salaha, Dominika Soboslaja, Luisa Dijaza i drugih. I izborio!

Uoči meča, engleski "San" objavio je intervju sa Milenkovićem, u kojem je pričao tamošnjim novinarima kakvi su beogradski "večiti derbiji", koje je igrao praktično kao dete. I posle kojih ne može biti impresioniran "vatrenom" atmosferom na engleskim stadionima, pa ni na čuvenom Enfildu, pred legendarnom tribinom "Kop".

"Atmosfera na beogradskom derbiju je luda, ali sam zaista uživao u njoj. Na dan derbija sve staje u gradu, apsolutno sve. Mnogo je policije na sve strane i suprotstavljeni navijači se biju na ulicama. Stadion izgleda kao da gori i često je zaista zapeljen, jer gostujući navijači zapale stolice na svojim mestima", rekao je Milenković.

"U Engleskoj nemate takvu mržnju. Ovde imate mnogo strasti prema igri i prema svojim klubovima. Zaista uživam u atmosferi ovde, ali u Srbiji je to ludo, sve potpuno poludi. Partizan i Crvena zvezda dele isti grad i stadioni su im udaljeni samo 800 metara jedan od drugog. Ipak, derbi može da bude i divno iskustvo, posebno ako pobediš. To je velika stvar, posebno ako ste dete poniklo u Partizanovoj akademiji, koje osvoji duplu krunu sa svojim timom, upravo protiv Zvezde", dodao je on.

Doneo Partizanu trofej u derbiju

MN Press 

Milenković je imao 18 godina kada je kao "odlikaš" Partizanove omladinske škole zaigrao na derbiju i bio je heroj finala Kupa 2017, u kojem je dao gol za trofej i za osvajanje "duple krune" crno-belih. Nakon toga je otišao u Fiorentinu i igrao je za nju sve do ovog leta, kada se preselio u Notingem Forest.

"Dati gol u finalu Kupa Srbije pre transfera u Fiorentinu... Bilo je to ostvarenje sna za mene".

Uzor mu je Nemanja Vidić

YouTube/Nottingham Forest 

"Moj idol je bio Nemanja Vidić, najbolji srpski defanzivac ikad i legenda Mančester junajteda. Odrastao sam gledajući ga na Jutjubu i pratio sam skoro svaku njegovu utakmicu. I dalje imam dres reprezentacije sa njegovim prezimenom, koji sam nosio kao klinac dok sam igrao fudbal na ulici"

"Mnogo sam naučio gledajući Nemanju, ali naše karijere su se mimoišle i nikad nisam imao priliku da ga upoznam. Ipak, nadam se da će se jednog dana i to dogoditi", rekao je Milenković u istom intervjuu.

This browser does not support the video element.

Nikola Milenković: Ko je spremniji, Tadić ili Rajković?  MONDO/Milutin Vujičić