Slušaj vest

Reprezentacija Srbije ima novog kapitena, Nikolu Milenkovića. S obzirom na to da Aleksandar Mitrović nije došao na okupljanje reprezentacije, selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da novi lider "Orlova" postane štoper Notingem Foresta.

Nikola Milenković izvešće prvi put ekipu na teren u meču protiv prvaka Evrope u četvrtak od 20.45 časova na "Marakani", u svom 57. nastupu u dresu sa nacionalnim grbom. "Bleki" igra za Srbiju od 2018. godine, za sobom ima tri velika turnira (Mundijale u Rusiji i Kataru, kao i EURO u Nemačkoj) i na nedavnom Evropskom prvenstvu bio je deo jedine linije tima koja je opravdala očekivanja.

Verovatno i zbog toga, a sigurno zbog uvek profesionalnog odnosa i privrženosti grbu bez obzira na to ko je selektor, Piksi je odabrao Partizanovog đaka i dugogodišnjeg igrača Fiorentine za novog lidera.

U reprezentaciju je ušao uoči Svetskog prvenstva u Rusiji, na poziv Mladena Krstajića, a potom je sarađivao i sa Ljubišom Tumbakovićem i od marta 2021. sa Piksijem, kod koga je dobio i najveću čast u reprezentaciji. "Ima najviše odigranih utakmica, 57, a zamenik će biti Predrag Rajković", kratko je saopštio Dragan Stojović Piksi.

MN Press Nikola Milenković

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Nikola Milenković: Ko je spremniji, Tadić ili Rajković?