Dinamo spremio bombu, odmah smenili trenera: Jure Hrvata koji je od Jovića napravio gol mašinu!

Dinamo Zagreb smenio je Sergeja Jakirovića posle blamaže u Ligi šampiona.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Nije preživeo bruku u Ligi šampiona Sergej Jakirović! Dinamo je ekspresno smenio šefa struke koji ih je prošle sezone doveo do titule nakon što su na startu Lige šampiona poraženi od Bajerna 9:2 (3:0). U jednom momentu tog meča Dinamo je smanjio na 3:2, delovalo je da mogu da dođu i do boda, ali je onda bavarska mašinerija samlela "modre". 

"Pre svega želim Sergeju Jakiroviću da zahvalim na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo prijatnu saradnju, na mene je ostavio utisak kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobedničke staze”, rekao je predsednik Dinama Velimir Zajec. 

Za sada će ekipu voditi dosadašnji pomoćnik Sergeja Jakirovića Sandro Perković, a mnogi kandidati su se pominjali u hrvatskim medijima. Ubedljivo najveće ime koje se pominje je nekadašnji kapiten Hrvatske, selektor "vatrenih" i trener Ajntrahta, Bajerna, Monaka i Volfsburga Niko Kovač. Pominjao se i selektor Slovenije Matjaž Kek koji ima iskustvo rada u Hrvatskoj gde je sa Rijekom uzeo jednu titulu. 

Keka smo nažalost dobro zapamtili sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj gde je sa Slovenijom uspeo da uzme bod Srbiji i izbaci nas iz daljeg takmičenja, a Nika Kovača najbolje znamo po vremenu provedenom u Ajntrahtu. Sjajno je pod njegovom palicom igrao Filip Kostić, a Luka Jović je pružao najbolje partije u karijeri i nakon rada sa Kovačom se prodao u Real Madrid. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Marko Bulat Super Goal Dinamo Zagreb 1-0 AEK Athens  Youtube/Top Goals