Slušaj vest

Bajern je na "otvaranju" novog formata Lige šampiona razbio Dinamo iz Zagreba 9:2, a da stvar bude gora po hrvatskog prvaka - čak se može reći i da su dobro prošli... Bajern je bio nemilosrdan prema Dinamu, napadao je u talasima, poništena su mu još dva gola, dok je i u poslednjim trenucima utakmice bio motivisan da poveća rezultat na semaforu.

O tome je posle meča pričao i strelac četiri gola Hari Kejn, objasnivši da je naredba trenera Vensana Kompanija bila da ne staju, a čini se da se to nikako nije dopalo treneru "modrih" Sergeju Jakiroviću.

To se moglo videti po završetku utakmice kada su treneri prišli jedan drugome, a potom su se zadržali u razgovoru. Deluje kao da Jakirović nije bio zadovoljan što Kompani nije naredio svojim fudbalerima da "povuku ručnu", tako da je gledao ka semaforu i još gestikulirao rukama. Čni se da Kompanija nije preterano doticalo šta Jakirović ima da kaže, bilo mu je bitno da su njegovi igrači ispunili zacrtano. Pogledajte taj susret na kraju meča:

Arena Sport Sergej Jakirović i Vensan Kompani posle Bajern - Dinamo 9:2

"Prvo bih se izvinio svima kojima Dinamo nešto znači. Bilo je teško da im pariramo. Oni su svet za sebe, ali drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli da jurcamo, grešimo. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više da radimo. Ne okreneš se i evo već šanse. Bilo je jako teško parirati, oni su svet za sebe, mi smo pokušali. Nije mala stvar dati dva gola Bajernu, počeli smo da trčimo, ali oni su bili brži. Nismo uspeli ništa da odbranimo, Nismo mogli bolje da pariramo, ali momci su dali sve od sebe. Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo da igramo, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bajerna bila šansa za gol", rekao je Jakirović posle meča na konferenciji za medije.

"Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba da stičemo iskustvo. Ali, isto tako, moramo da igramo brže. Bajern je nemilosrdan. Da su mogli da nam daju 20 golova, dali bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više, Stojković je pokazao kvalitet nakon što se vratio nakon povrede. Svi će dobiti priliku, svi će igrati, već u subotu u Koprivnici...", zaključio je trener Dinama.

BONUS VIDEO:

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode