Arsenal ovako neće biti šampion Engleske: U 98. minutu prosuli pobedu nad Sitijem

Arsenal neće biti srećan što nije uspeo da pobedi Siti, pošto su duboko u nadoknadi imali prednost.

EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti uspeo je da izbegne poraz od Arsenala u osmom minutu nadoknade kada je Džon Stouns uspeo da se snađe u gužvi pred golom Davida Raje. Uspeo je tako engleski štoper da izjednači rezultat na 2:2, a imaće Mikel Arteta za čim da žali jer je njegova ekipa bila sasvim nadomak velike pobede u derbiju Premijer lige, između timova koji će se pitati za titulu.

Siti je inače poveo u devetom minutu preko Erlinga Holanda koji je nastavio svoju golgetersku seriju kada je neočekivano naivno ispala odbrana Arsenala. Ostala je "rupa" iza leđa Gabrijela , video je to Savinjo i "gurnuo" je u prostor za Norvežanina, pa mu nije bilo teško da savlada golmana Arsenala. Ali, već od 21. minuta sve se menja za "građane" jer je zbog povrede morao da izađe Rodri, najvažniji igrač Pepa Gvardiole.

Ni pun minut kasnije Kalafiori je postigao najlepši gol na utakmici, kada je Arsenal sada uhvatio na spavanju Vokera, da bi novi "specijal" iz prekida doneo preokret i vođstvo Arsenalu u 45. minutu. Sjajno se snašao Gabrijel i postigao je svoj novi gol u dresu Arsenala, ali nije uspeo njegov tim da u miru privede poluvreme.

Leandro Trosar je nepotrebno u kontri napravio grub faul za drugi žuti karton, što je značilo da će Mančester siti čitavo drugo poluvreme imati igrača više. Igrala se "viktorija" pred golom Raje, svi igrači sem Edersona bili su zbijeni u 30 metara pred golom Raje, međutim malo je falilo da se Arteta odbrani protiv svog mentora Gvardiole. Na kraju, podela bodova koja bi na kraju i te kako mogla da bude značajna u borbi za titulu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Gol Adem Ljajić  ArenaSport