"Partizan ima amaterske strance, najlošiji tim u 40 godina!": Iliev bljuje vatru posle debakla u derbiju

Novi sportski direktor Ivica Iliev vidno nezadovoljan onim što je zatekao u Partizanu.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je pobedila Partizan 4:0 i nanela crno-belima najbolniji poraz u istoriji derbija, bar kada je reč o susretima u Humskoj. Zbog toga su navijači i te kako bili besni na trenera Aleksandra Stanojevića, traže njegovu ostavku, međutim jasno je da će konačnu reč dati novi sportski direktor Ivica Iliev.

Već je Iliev najavio da sa Stanojevićem planira da tokom zime značajno promeni sastav Partizana, pošto ono što je zatekao po povratku u Humsku ispod njegovih očekivanja. "Poražavajuća partija Partizana", konstatovao je Ivica Iliev za "Sportski žurnal" i ocenio da je Zvezda jednostavno mnogo iznad Partizana: "Čestitam večitom rivalu. Ovo je prvi meč otkako sam se vratio i jasno je da je potrebno mnogo toga da se uradi, ali nisam znao da baš ovoliko mora da se promeni... Gotovo svaku utakmicu igramo bez dvojice, trojice igrača u ofanzivnom delu, što je stvarno razočaravajuće".

Prema rečima Ivice Ilieva, veliki je posao pred njim na zimu jer će mnogo toga morati da se menja u igračkom kadru koji je stigao u njegovom odsustvu iz kluba: "To je, možda, najlošiji tim Partizana u poslednjih 30-40 godina. Selekcija je stvarno razočaravajuća... Stranci? Ne može da se kaže za takve igrače da su pojačanja, kad imaju neverovatnu inferiornost. Čak mogu reći - amaterski igrači, poniženje za ovaj klub"

"Neko će reći da sam grub, ali hoću da budem takav, jer moramo da se otreznimo i budemo svesni da se, nažalost, ne takmičimo sa Zvezdom... Šta se dogodilo poslednjih par godina, zaista ne znam, ali ovo je mnogo, mnogo ne loše, nego očajno".

Iliev je rekao da Partizan mora da shvati da je trenutna situacija realnost, ali da posle toga mora da se "resetuje" i da se vrati na stari nivo. Ne sviđa mu se "takva dominacija Zvezde" i limitiranost igrača koje je zatekao: "Nažalost, limitirani smo, jer mnogo je igrača kojima je mnogo lepo u Beogradu, imaju najveće ugovore u karijerama i niko ih neće i onda mi ne možemo da ih se rešimo. To su sve ogromni problemi koje ne znam kako ćemo da rešimo, biće velike muke", zaključio je direktor Partizana.

Podsetimo, nakon poraza u derbiju, Partizan zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom s tim da ima utakmicu manje zbog odlaganja susreta sa Radničkim iz Niša i Spartakom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Grobari teraju Aleksandra Stanojevića  MONDO

(Sportski žurnal/MONDO/Milutin Vujičić)