Cela Srbija gledala derbi, pa nije videla ovu golčinu: Partizanovo dete opet blista u Superligi!

Mladi Bogdan Mirčetić jedan je od najatraktivnijih igrača u novoj sezoni srpskog fudbala.

Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Dok je čitava Srbije gledala "večiti" derbi u Superligi i ubedljivu pobedu Crvene zvezde na stadionu Partizana, dete crno-belih je u istom rangu takmičenja stvaralo magiju. Mladi krilni fudbaler Bogdan Mirčetić koji je pre nekoliko nedelja napustio Humsku i pojačao Radnički iz Kragujevca postigao je jedan od najlepših golova u tekućoj sezoni elitnog ranga srpskog fudbala.

Nakon akcije po levoj strani centaršuta na koji niko nije natrčao, Bogdan je na desnom boku prihvatio loptu i rešio da sam završi posao. Ispred sebe je imao igrača, ali je driblinzima uspeo da kreira priliku za šut i zatim maestralno pogodio suprotan ugao. Golman Tekstilca iz Odžaka uspeo je vrhovima prstiju da odhvati loptu, ali tek toliko da ulepša pogodak na stadionu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Pogledajte detalje sa utakmice Radničkog i Tekstilca, uz jedini pogodak na susretu:

Radnički 1923 - Tekstilac 1:0  YouTube/Arena sport TV

Mirčetiću je ovo bio četvrti gol u sezoni, pošto je prethodno bio strelac u ubedljivoj pobedi protiv Radničkog iz Niša (4:0) i dvostruki strelac na prethodno odigranom meču, ranije odloženoj utakmici drugog kola protiv IMT-a (4:0). U Kragujevac je stigao iz Partizana kao slobodan igrač, nakon što u Humskoj nije uspeo da se izbori za šansu u seniorskom timu. Ispostavilo se da je to pravi pogodak i za njega i za tim iz Šumadije.

Radnički iz Kragujevca ima 13 osvojenih bodova iz devet odigranih mečeva i nalazi se na šestoj poziciji Superlige Srbije. Iako su sezonu počeli nešto slabije, zbog evropskih obaveza koje su imali, Kragujevčani polako hvataju ritam, pa deluje da će tim Feđe Dudića ponovo biti kandidat za najviši plasman.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Podrška za igrače Partizana  MONDO