Srbija i Albanija zajedno organizuju Evropsko prvenstvo u fudbalu? Stigla potvrda iz UEFA, čeka se samo jedno

Srbija i Albanija su veoma blizu zajedničke organizacije Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Ministarstvo finansija Srbije

Srbija i Albanija mogli bi zajedno da organizuju Evropsko prvenstvo u fudbalu! Prema najnovijim informacijama koje stižu UEFA je blizu da saopšti konačnu odluku i da domaćinstvo takmičenja za igrače do 21 godine (Euro U21) dodeli upravo dvema državama. U pitanju je takmičenje koje će se održati 2027. godine.

"UEFA je saopštila da su Srbija i Albanija jedine koje su podnele detaljan plan na vreme, odnosno u roku. Belgija i Turska su pokazale interesovanje na početku izbornog procesa. Odluka će da bude doneta na sastanku Izvršnog komiteta UEFA koji je zakazan za 16. decembar", navodi se u tekstu agencije "AP".

Još u maju su se prvi put pojavile informacije o ovome. "Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK Beograd će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo", rekao je tada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prvi čovek fudbalskog saveza Albanije potvrdio je tada da se radi na zajedničkoj kandidaturi. "Albanija ne može sama da ispuni uslove, potrebno je čak osam stadiona", rekao je Armand Duka.

Očekuje se da će do 2027. godine da bude završen i Nacionalni stadion u Surčinu i da bi tamo trebalo da se igra finale spomenutog turnira. Ostaje da se vidi i koji još gradovi bi mogli da budu kandidovani.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Fudbalska revolucija u Kataru 1  MONDO/Milutin Vujičić