Slušaj vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ponovo nije uvrstio napadača Dušana Vlahovića na spisak za mečeve u Ligi nacija protiv Švajcarske (12. oktobar) i Španijom (15. oktobar). Iz FSS, za sada, nije stiglo objašnjenje zašto nema Vlahovića, kao što je to bilo prethodnog meseca, kada se selektor oglasio i u pokušaju da preduhitri spekulacije - objasnio da je napadač Juventusa zamolio da preskoči okupljanje zbog "porodičnih razloga".

U međuvremenu nije objašnjeno kakvi su "porodični razlozi" u pitanju, svakako treba poštovati njegovu privatnost, ali ono što sve zbunjuje je da Vlahović redovno igra za svoj klub. I pre prethodne reprezentativne pauze, Vlahović je igrao za "staru damu", dok se u međuvremenu nije žalio na povredu i stoga postaje misterija šta se dešava sa njim...

Da li postoji bojkot reprezentacije Srbije? Osim njega, na spisku opet nema ni Sergeja Milinković-Savića, u međuvremenu se vratio njegov saigrač Aleksandar Mitorvić, pa je otud i teško utvrditi šta se dešava sa najpoznatijim "orlovima".

Dušan Vlahović
Cristiano Barni / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Što se tiče Aleksandra Mitrovića, isti smo razgovarali, požalio se na bol u zadnjoj loži, to je bilo 24. avgust ili tako nešto. Sergej mi je rekao da prima injekcije zbog spazma u donjem dijelu leđa. Dobili smo i dokumentaciju iz Al Hilala. Ja moram da verujem igračima. Što se tiče Vlahovića tiče, porodični problemi su u pitanju, niti ulazim, niti ću ikada ulaziti u privatne stvari igrača. Ako imate drugu informacije onda bih vam bio zahvalan da ih podelite sa nama. Normalno je da će biti spekulacija. Sa pravom. Kako igraju za klub onda? Ali, to morate njih da pitate", rekao je selektor Piksi tokom prethodnog okupljanja, a u međuvremenu nismo saznali odgovor na pitanje.


Posebno brine što je "postala navika" da Vlahovića nema na spisku od kada je debitovao za Srbiju. Bilo je povreda, bilo je situacija kada je tražio odmor, sada su aktuelni i pomenuti "porodični problemi". Tako smo došli u situaciju da je ovo čak osmo okupljanje reprezentacije Srbije na kome nema Vlahovića, treće ove godine.

Zašto Dušan Vlahović ne igra za Srbiju
MN Press 

Tokom prethodne, nije ga bilo dva puta (u martu i oktobru), kao što je slučaj i sa 2022. godinom (mart i jun). Uz to, beleži se da je propustio i reprezentativno okupljanje u oktobru 2021. godine.

Najskuplji fudbaler Srbije je tako sa 24 godine sakupio "samo" 30 nastupa u dresu reprezentacije, a mogao je mnogo više - iako nije uvek bio prvi izbor uz Aleksandra Mitrovića. Često je znao da ulazi sa klupe i možda ga je to i "žuljalo", ali o tome nije govorio javno i zato još nije jasno da li postoji neki problem sa Piksijem ili nešto drugo.

Ove sezone u dresu Juventusa Vlahović ima šest nastupa i dva gola, a na poslednjem susretu protiv Napolija zamenjen je već na poluvremenu pošto je imao samo šest kontakata sa loptom.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Piksi opet sa Lazarom Samardžićem