Šutnuo mikrofon i rekao: Nikad više neću raditi ovde! Milošević se predomislio, da spasi Partizan

Savo Milošević se vraća u Partizan nakon četiri godine tokom kojih je sedeo na klupi Olimpije i BiH. Napustio je srpski fudbal uz teške reči, ali se sada vraća zbog svog Partizana.

YouTube/FK Partizan Beograd/Screenshot

Savo Milošević je novi trener Partizana. Nakon odlaska Aleksandra Stanojevića, usled debakla u 174. "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde (4:0), rukovodstvo crno-belih tražilo je novo rešenje i odlučilo se za Miloševića sa kojim pregovori nisu bili laki. Tražio je garancije zbog potencijalnih promena na čelu kluba, imao je svoje uslove koji su na kraju ispunjeni, tako da će mu ovo biti drugi mandat u Humskoj.

U svom prvom, koji je trajao od 28. marta 2019. do 1. septembra 2020. godine, Milošević je osvojio jedan trofej - Kup Srbije u svojoj prvoj sezoni, golom Bojana Ostojića protiv Crvene zvezde. Bio je to ujedno i poslednji pehar koji je ušao u tribine stadiona u Humskoj ulici i suša traje sada već petu godinu...

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 

Njegov prvi mandat u Partizanu može se opisati kao solidan, ali na neki način nedorečen. Na ukupno 67 utakmica, Milošević je ostvario 43 pobede, osam remija i 16 poraza, a pamti se više stvari; imao je odličan učinak u "večitim" derbijima (tri pobede, remi i poraz), znao je da gubi "lakše" utakmice, u  Ligi Evrope njegova ekipa ostala je bez proleća zbog toga što je protiv AZ Alkmara ispustila 2:0 u nadoknadi vremena, dok je ostao i bez drugog Kupa Srbije (2019/20) porazom od Vojvodine Nenada Lalatovića u finalu u Nišu posle penala.

Ispostaviće se da je meč protiv Vojvodine bio i poslednji koji je vodio na klupi Partizana, ali nekoliko meseci kasnije. "Lale" su 30. avgusta na svom "Karađorđu" tada pobedile 3:2, i to golovima Bogdana Mladenovića i Aranđela Stojkovića u nadoknadi vremena, a Miloševića nije bilo to da vidi - pošto je isključen petnaestak minuta ranije.

Iznervirao se zbog toga što najbolji srpski sudija Srđan Jovanović nije dosudio faul Saničanina nad Sadikom, i to kao poslednji igrač odbrane, tako da je u pravcu arbitra bacio flašicu sa vodom i uleteo u teren. Jedva su ga zaustavili njegovi saradnici, a potom je dobio crveni karton i dok je napuštao teren šutnuo je mikrofon. "Ovo je sramotno! Ovo je sramotno šta vi radite... Ma, neću više da ćutim. Neću više da ćutim!", ponavljao je besni Milošević.

This browser does not support the video element.

NEĆU VIŠE DA ĆUTIM: Trener Partizana Savo Milošević isključen na derbiju u Novom Sadu  Kurir televizija

Nije to bila jedina situacija kada je pobesneo Savo Milošević tokom tog meča, još u prvom poluvremenu ga je iznerviralo što je Sejduba Suma dobio crveni karton zbog udaranja Drinčića, nakon što je prvo igrač Partizana dobio grub udarac. Drinčić je za to dobio žuti karton. "Je*aću vam majku seljačku. Sram vas bilo, sram vas, sram vas bilo džukele, sram vas bilo", vikao je on.

"Nisam u afektu, nije ovo kap koja je prelila čašu, ovo već traje, dozvolio sam sebi da uradim to što sam uradio u Novom Sadu, a ružno je. To ne sme da radi trener i pedagog, pre svega trener Partizana", rekao je Milošević za Sport klub: "Ali, nije me Novi Sad opredelio, ovo traje i sve je jako mučno. Šta da kažem momcima kada uđem u svlačionicu i pogledam ih u oči. Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovde"

Odmah posle meča, Savo Milošević je podneo neopozivu ostavku, a rukovodstvo Partizana pokušavalo je neuspešno da ga ubedi da se predomisli pošto rezultati nisu bili loši. Ali, avaj...

Milos Tesic/ATAIMAGES 
Da li je Milošević kažnjen?

Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv Sava Miloševića nakon crvenog kartona protiv Vojvodine, ali u javnosti nije saopštena presuda. Za sada nije poznato da li može da vodi Partizan odmah ili će morati da "odradi" neku kaznu.

"Dani i sati ubeđivanja, razgovora i ljubavi prema Partizanu nisu urodili plodom naspram teškog perioda, stresa i nagomilane nepravde sa kojom se Savo Milošević sa svojim stručnim štabom, igrači, kao i sam klub suočavao u periodu iza nas. Teška srca, bez skrivanja suza u očima, saradnja između FK Partizan i još jednog velikana ne samo srpskog već i evropskog fudbala je završena. FK Partizan se neizmerno zahvaljuje Savi Miloševiću na ljubavi, trudu, zalaganju i svim rezultatima koje je donosio u najtežim vremenima za klub. Neizmerno hvala na svakom večitom derbiju, evropskoj utakmici i prolivenom znoju u domaćem prvenstvu! Savo kao takav, veliki čovek i još veći Grobar će zauvek biti deo crno-bele porodice!", poručili su tada iz Humske, ubrzo objavljujući da se vraća Aleksandar Stanojević.

Sada sledi nova rokada, samo u suprotnom smeru jer će Milošević da nastavi ono što je započeo Stanojević, pod uslovom da ne dođe do nekog novog preokreta jer je ovih dana u Humskoj sve moguće.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Grobari teraju Aleksandra Stanojevića  MONDO