Težak udarac za Siti, najbolji na svetu završio sezonu: Gvardiola potvrdio najgoru vest, već je operisan!

Pep Gvardiola potvrdio je da je za Rodrija završena sezona.

Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Veliki udarac za Mančester siti, jedan od najboljih fudbalera na svetu završio je sezonu već u septembru! Rodri je morao na operaciju zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i dela meniskusa i sigurno se neće vraćati na teren ove sezone. Potvrdio je to i Pep Gvardiola.

Na konferenciji za medije je saopštio lošu vest. "Nažalost, situacija sa Rodrijem je najlošiji mogući ishod. Jutors je bio na operaciji, pokidao je prednje ukrštene ligamente i deo meniskusa. Sezona je gotova, biće sa nama sledeće sezone", poručio je Gvardiola.

Odmah je jedno od pitanja bilo u vezi prelaznog roka i dovođenju zamene već u januaru. "Pričamo unutar kluba naravno. Moramo da vidimo kakvi će biti potencijalni problemi. Ako postoje, onda ćemo videti šta mogu da budu rešenja", jasan je Pep.

Rodri se povredio na derbiju protiv Arsenala i to samo nekoliko dana pošto se javno žalio na pretrpan raspored i preveliki broj utakmica. "Iz svog iskustva mogu da kažem da 60-70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni, između 40 i 50 je broj mečeva u kojima jedan fudbaler može da odigra na najvišem nivou. Posle toga sledi pad, nemoguće je zadržati isti nivo", rekao je Rodri i dodao "da nije sve u novcu i da je fudbalerima potreban odmor".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pep Gvardiola incident  Arena Sport