Prvo hapšenja i mafijaška ubistva, pa saopštenje pred Zvezdu: Crveno-bele čeka pakao, sad je sve jasno!

Navijači Intera će se ipak pojaviti na meču sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

EPA-EFE/MATTEO CORNER

Pravi haos vlada u Italiji! Uhapšeno je 19 navijača koji su povezani sa mafijaškim ubistvima i kriminalom, a među uhapšenima je i jedan od vođa ultrasa Intera. Renato Boseti je jedan od osumljičenih za zločine, a uz to je u prethodnom periodu bio povezivan sa vođom krajnje italijanske desnice Mateom Salvinijem.

Njegov prethodnik na mestu vođe navijača Andrea Bereta osumljičen ubistvo mafijaša Antonija Beloka, istaknutog člana kriminalne organizacije "Ndrangeta", a zbog toga je bilo bojazni da neće biti "tifoza" na tribinama "Đuzepe Meace". Ipak, sada se oglasio Nino Ćićareli. Vođa navijačke grupe "Viking" i jedna od najpoznatijih navijačkih figura u Italiji, najavio je da će stadion biti pun.

"Neće biti zastava, ali će biti navijanja. Moramo da pevamo i pevamo i nećemo odustati, u redu? Napred, samo za ovaj dres. Napred Interisti", naglasio je Nino Ćićareli u najavi ovog meča. 

Što se tiče navijača Crvene zvezde njima su Italijani strogo zabranili dolazak u Milano, baš zbog pomenutih događaja, ali i zbog prošlogodišnjeg sukoba sa navijačima Rome. Ipak kako izgleda ipak je solidan broj Delija stigao u Milano da podrži svoj tim. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Navijači čekaju Novaka i Grigora  Kurir