Skandal u Italiji pred meč sa Zvezdom: Oglasilo se tužilaštvo, Inter se bavi kriminalom!

U Italiji je glavna vest da je Inter kao klub odgovoran za saradnju sa kriminalom.

EPA-EFE/Juan Herrero

Ne prestaju skandali oko Intera pred meč sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona! Od 21 čas počinje meč crveno-belih sa "nerazurima" na "Đuzepe Meaci", a samo nekoliko sati pred utakmicu pojavila se informacija da je klub povezan sa kriminalom! Agencija "Ansa" je prenela da su tužioci Paolo Storari i Sara Ombre izdali zahtev za hapšenjem nekoliko lica povezanih sa klubom. 

"Inter trenutno ide od skrivanja krivih lica do pomaganja, održava indirektne veze sa organizovanim kriminalom i stadionskim kriminalom i nisu sposobni da prekinu takve odnose", navodi se u njihovom izveštaju koji je predat organima reda. 

Navijači Intera umešani su u mnoge kriminalne radnje, pa i u neka mafijaška ubistva koja su se desila u nekoliko prethodnih godina. Zbog toga je nedavno uhapšeno 19 lica, a među njima su i neke vođe interovih navijačkih grupa. Sada "Ansa" piše da su pod daljom istragom oko povezanosti sa kriminalom i Inter i Milan. Iako su skandali u italijanskom fudbalu stalni, oni su se do sada odnosili uglavnom na fudbal. "Totonero" i "kalčopoli" su bili povezani sa nameštanjem utakmica, izborom sudija za mečeve, korupcijom, ali sada su u igri razne mafijaške grupe, ubistva...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novinar Kurira uživo sa ulica Milana pred meč Crvene Zvezde sa Interom  Kurir televizija